Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

6.Hafta

Ligue 1’de haftanın en önemli maçı Parc Des Princes’de oynandı. Haftaya lider giren Monaco son şampiyon PSG karşısında unvanını korumak için sahaya çıktı. Saint-Etienne’nin puan kaybı ile Monaco karşısında alınacak galibiyet PSG için liderlik demekti. Monaco ise 5.hafta sonunda yakaladığı başarının tesadüf olmadığını göstermek istedi ve büyük ölçüde bunu başardı. Ev sahibi olmasına rağmen PSG istediği baskıyı kuramadı.

Gol İbrahimovic’in ayağından erken gelse de tüm maç dengeyi sağlayan Monaco, gol ustası Falcao’nun becerisiyle skoru eşitledi. İlk yarının sonunda ve 2.yarının başında Ibrahimovic iki önemli pozisyondan yararlanamazken Monaco da zaman zaman etkili geldi. Son dakikalarda ise Cavani sahneye çıktı, üst üste 2 fırsat yakaladı ama bir tanesinde Raggi gole engel oldu, diğerinde ise kaleyi bulamadı. Sonuç olarak Paris’te istediğini alan lider Monaco oldu. PSG hem liderliği hem de psikolojik üstünlüğü kaybederken kaptanını da kaybetti. Brezilyalı savunma oyuncusu T.Silva maçın başlarında sakatlandı ve yaklaşık 6 hafta görev yapamayacak.

Haberin Devamı

Lyon uzun bir aradan sonra iki önemli hücum oyuncusu Gomis-Briand ikilisi ile çıktığı maçı kazanmayı başardı. Sezon başında transfer söylentileri nedeniyle büyük çalkantılar yaşayan Lyon önemli golcülerinden Lisandro Lopez’i göndermiş Gomis’in gitmesine ise ramak kalmıştı. Geçen hafta ilk kez oynayan Gomis bu hafta ise “kafam rahatladı ve geri döndüm” mesajını verdi. Briand ve Grenier’in de iyi oyunu ile yenik duruma düşmesine rağmen Lyon geri dönmeyi bildi. Toulouse sezonun ilk galibiyetini sürpriz bir sonuçla Saint-Etienne deplasmanında aldı.

Fenerbahçe’den Bastia’ya kiralık olarak gelen Milos Krasic yeni takımında ilk maçını Marsilya karşısında oynadı. Krasic dışında kadrosunda Romaric, Ilan, Keseru, Squillaci, Boudebouz, Laundreu gibi tanınmış oyuncular bulunan Bastia sahasında Marsilya karşısında oldukça etkili oynadı ama kaleci Mandanda’yı geçemedi. Krasic’in orta-şut karşımı bir vuruşu ise direkten geri geldi. Marsilya ise kötü gidişe devam ediyor. Bastia beraberliği ile Marsilya son 3 haftada 7 puan kaybetmiş oldu. Rennes yeni transferi Kadir ile Ajaccio’yu geçerken Lille deplasmanda Roux’un golleriyle Sochaux’u mağlup etti. Claude Puel’in maç sonunda “harika” diye açıklama yaptığı maçta Nice sahasında Valenciennes’i rahat geçti ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Sochaux, ve Ajaccio 6.haftayı da galibiyet almadan geçerken Falcao, Berigaud ve Riviere 5’er golle gol krallığı sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

S.Mandanda (Marsilya)

--

F.Beria (Lille)

L.Mendes (Marsilya)

U.Spajic (Toulouse)

Y.Sabaly (Evian)

--

D.Digard (Nice)

J.Makoun (Rennes)

C.Grenier (Lyon)

--

K.Monnet-Paquet (Lorient)

N.Roux (Lille)

F.Kadir (Rennes)

HAFTANIN TAKIMI

Nice

Geçen hafta Lille karşısında önemli bir galibiyet alan Nice, bu haftada formunu devam ettirdi. Sahasında Valenciennes’i adeta sahadan silen Nice oynadığı hücum futbolu ile Ligue 1’de ezber bozmaya devam ediyor.

HAFTANIN YILDIZI

Foued Kadir (Rennes)

Transferin son günlerinde Marsilya’dan Rennes’e kiralık olarak gelen Cezayirli ofansif oyuncu Kadir, 2.maçında kalitesini gösterdi. Ajaccio kalesine 2 klas gol bırakan Kadir eski teknik direktörü Baup’u üzmüş olabilir.

Haberin Devamı

HAFTANIN GOLÜ

Nicolas de Preville (Reims)

Reims’in 1991 doğumlu hücum oyuncusu Nicolas de Preville, Guingamp maçında nefis bir gol attı. Sağ kanattan gelen ortayı önce arkadaşına indiren ardından aldığı pası akrobatik bir vuruşla tamamlayıp köşeyi bulan de Preville takımına 1 puan kazandırdı.

http://www.youtube.com/watch?v=1aXnVouZbD4

HAFTANIN ŞİFRESİ

29

Ligue 1’de bu sezon en gollü hafta yaşandı. Oynanan 10 maçta 29 gol atılırken maç başına 2,9 gol ortalaması yakalandı. Oynanan 10 maçta sadece 1 mücadele golsüz sona erdi.