Ankaragücü Tolunay Kafkas'tan 6 yıl sonra bir ilk! Goller yağmur oldu yağdı

Tolunay Kafkas'tan 6 yıl sonra bir ilk! Goller yağmur oldu yağdı

08.04.2023 - 20:15 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Ankaragücü, İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Gollerin yağmur gibi geldiği maçta başkent ekibinin yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, Süper Lig kariyerinde 6 yıl sonra bir ilki başardı.

Tolunay Kafkastan 6 yıl sonra bir ilk Goller yağmur oldu yağdı

MKE Ankaragücü, Süper Lig'in 28. hafta maçında İstanbulspor'u kendi evinde ağırladı. Müsabaka Eryaman Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu maçta goller yağmur oldu yağdı. Öte yandan MKE Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, 2017'den sonra bir ilki başardı.

Haberin Devamı

TOLUNAY KAFKAS YILLAR SONRA SÜPER LİG'DE

Ankaragücü'nde milli arada sözleşme imzalanan teknik direktör Tolunay Kafkas, ilk maçına Başakşehir deplasmanında çıktı. Tolunay Kafkas böylece 6 yıl aranın ardından Süper Lig'e dönmüş oldu. 54 yaşındaki teknik adam son olarak kulüp düzeyinde Akhisar Belediyespor'u çalıştırmıştı. Tolunay Kafkas, Ankaragücü ile çıktığı maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.

Tolunay Kafkastan 6 yıl sonra bir ilk Goller yağmur oldu yağdı

KUPA'DA YARI FİNALE YÜKSELDİ

Tolunay Kafkas yönetimindeki MKE Ankaragücü, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmayı MKE Ankaragücü 3-1'lik skorla kazandı. Eryaman Stadyumu'nda oynanan maçta Ankaragücü'nün gollerini 51. ve 83. dakikalarda Ali Sowe ile 69. dakikada Lamine Diack kaydetti. Trabzonspor'un golünü 22. dakikada Abdülkadir Ömür attı. Bu sonuçla başkent ekibi, Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi ve Başakşehir ile eşleşti.

Haberin Devamı

GOL PERDESİ AÇILDI

Karşılaşmanın 10. dakikasında kaleci Alp'in ileri doğru vurduğu topa altıpasta Ali Sowe ayak koydu ve meşin yuvarlak ağlara gitti. Bu golle Ankaragücü, İstanbulspor karşısında 1-0 öne geçti.

İKİNCİ GOL GELDİ

Ev sahibi ekip Ankaragücü, Diack'ın golü ile farkı ikiye çıkarttı. Müsabakanın 24. dakikasında Diack'ın ceza yayından sağ ayağıyla sol köşeye doğru yaptığı vuruşta top filelerle buluştu.

Tolunay Kafkastan 6 yıl sonra bir ilk Goller yağmur oldu yağdı

KEREM'DEN ŞIK BİR VURUŞ

47. dakikada ceza yayının yaklaşık on metre gerisinden kullanılan serbest vuruşta Ethemi ortasını yaptı. Topu göğsüyle önüne alan Eze ceza sahası sağ tarafında son çizgiye indikten sonra meşin yuvarlağı yerden içeri çevirdi. Altıpasta topu kontrol eden Kerem Şen, topuğuyla şık bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

ALI SOWE BİR KEZ DAHA SAHNEYE ÇIKTI

Ankaragücü'nün ilk golünü atan Ali Sowe, 53. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Taylan'ın pasını penaltı noktası sağ tarafında kontrol eden Sowe sol ayağıyla yerden sert bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi.

Tolunay Kafkastan 6 yıl sonra bir ilk Goller yağmur oldu yağdı

GOLLER ART ARDA

İstanbulspor, Eyenga-Lokilo ile farkı bire indirdi. Müsabakanın 55. dakikasında ceza yayının bir kaç metre gerisinde topla buluşan Eyenga-Lokilo sol ayağıyla sol köşeye vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

TOLUNAY KAFKAS'TAN 6 YIL SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 25 Şubat 2017'den bu yana Süper Lig'deki ilk galibiyetini İstanbulspor'u yenerek aldı.

Tolunay Kafkastan 6 yıl sonra bir ilk Goller yağmur oldu yağdı

Yazarlar