Skorer Topbaş, Tazegül’e ev hediye etti

Topbaş, Tazegül’e ev hediye etti

14.08.2012 - 16:05 | Son Güncellenme:

.

Topbaş, Tazegül’e ev hediye etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 2012 Londra Olimpiyatları’nda tekvando dalında altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu Servet Tazegül’e KİPTAŞ konutlarından ev hediye etti.

2012 Londra Olimpiyatları’nda tekvandoda, altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu Servet Tazegül ile sakatlanarak bronz madalyayı kaçıran Bahri Tanrıkulu, Başkan Topbaş’ı Saraçhane’deki makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iki sporcusunu ağırladıklarını belirtti.

Olimpiyatlarda başarı gösteren iki sporcuya da teşekkür ettiğini ifade eden Topbaş, Türkiye’nin olimpiyatlara ilk kez 114 kişiyle katıldığını hatırlattı.

Topbaş, İBB olarak bu organizasyona güreş, tekvando, atletizm ve masa tenisi dalında olmak üzere 7 sporcuyla katıldıklarını söyledi.

Geçmişte de İBB olarak hem olimpiyatlarda hem de dünya şampiyonluklarında altın, gümüş ve bronz madalya kazandıklarını belirten Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Zaman zaman basında, ’Neden İBB Spor’un süper ligde takımı var’ yönünde eleştiri almaktayız. Belediyeden bir kaynak aktarılmadan bahislerden ve reklamlardan gelen kaynaklarla spora devam ediyorlar. Futbol takımına Büyükşehir Belediyesi olarak özel aktarımı yoktur. Amatör kulüplere oldukça ciddi yardım yapmaktayız. 4 bin 800 civarında lisanslı sporcumuzun da burada branşlarında, başarılarını yürütmekteyiz.”

Haberin Devamı

Servet Tazegül’ün altın madalya ile Türkiye’ye dönmesinin kendilerine gurur verdiğini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti: ”Sporcumuz Tazegül, son üç yıldır hiç mağlubiyet görmeyen, altın ve gümüş madalya sahibi olan, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde eden başarılı bir sporcumuz. Bu başarılardan dolayı teşekkür ediyorum.” Bahri Tanrıkulu’nun da aksilik ve sakatlık yaşadığını hatırlatan Kadir Topbaş, ancak olimpiyatlarda kırık elle mücadele vermesinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

”Olimpiyat ve dünya şampiyonlarına birer daire veriyoruz”

Türkiye’nin, yüzde 40’ının 16 yaşın altında olduğuna işaret eden Topbaş, sporun desteklendiği taktirde başarı getirebileceğini vurguladı. Topbaş, ”İş adamlarımız, sporcular ve sivil toplum kuruluşları da sporcu yetiştirme konusunda destek olurlarsa teşekkür ederiz. Bizim bir geleneğimiz var. Olimpiyat ve dünya şampiyonlarına birer daire veriyoruz. Bugün de Servet Tazegül’e KİPTAŞ’tan bir daire takdim edeceğiz” diye konuştu.

Dairenin tapusunu alan Servet Tazegül ise şunları söyledi: ”Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Başkan Topbaş’ın manevi destekleri her zaman yanımızda oldu. Maçtan önce ve sonra kulüp başkanımız ve Topbaş, bizi aradılar. Ülkemize daha çok madalya kazandıracağıma inanıyorum. Yaşım çok genç. 2016’da da hedefim şampiyon olmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.”

Yazarlar