Galatasaray Tottenham'dan Ndombele için resmi açıklama! Sözleşme feshi cevabı

Tottenham'dan Ndombele için resmi açıklama! Sözleşme feshi cevabı

03.11.2023 - 12:48 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da fazla kiloları olduğu gerekçesiyle büyük eleştiri toplayan Tanguy Ndombele'nin devre arasında sözleşmesinin feshedilebileceği iddia edilmişti. Tottenham'dan Ndombele hakkında resmi açıklama geldi.

Tottenhamdan Ndombele için resmi açıklama Sözleşme feshi cevabı

Galatasaray'da Tanguy Ndombele bilmecesi sürüyor. Sarı-kırmızılıların sezon başında Tottenham'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Fransız yıldız henüz bekleneni veremedi. İspanyol basınının Türk kaynaklara dayandırdığı haberinde fazla kiloları sebebiyle teknik direktr Okan Buruk'un eleştirisini aldığı öne sürülen Ndombele'nin Ocak ayında sözleşmesinin feshedileceği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Büyük umutlarla transfer edilen fakat performansıyla eleştirilerin hedefi olan Tanguy Ndombele'nin sözleşmesinin feshedileceği yönündeki haberlere Tottenham'dan yanıt geldi. Tottenham teknik heyet sorumlusu Johan Lange, The Athletic'e yaptığı açıklamada Tanguy Ndombele konusuna açıklık getirdi.

Tottenhamdan Ndombele için resmi açıklama Sözleşme feshi cevabı

"ERKEN FESİH MÜMKÜN DEĞİL"

The Athletic'e konuşan Johan Lange, Tangut Ndombele'nin Türkiye'de hayal kırıklığı yarattığını fakat erken bir fesihin mümkün olmadığını belirtti.

Johan Lange şunları söyledi:

Galatasaray'ın bu yola başvuracağı inandırıcı haberlere rağmen erken bir fesih mümkün değil. Bu yüzden işleri tersine çevirmek Ndombele'ye düşecek. Bunu yapıp yapamayacağından pek çok kişi şüphe duyacak ama işin bir diğer tarafı da Ndombele'nin kas sakatlığından muzdarip olması ve daha iyi bir form yakalamak için ilk kez kişisel bir antrenörle çalışmaya başlaması.

Haberin Devamı

"OKAN BURUK, NDOMBELE'Yİ DIŞLAMADI"

L'Equipe'in haberine göre Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Tanguy Ndombele'yi dışlamadı ve oyuncunun kas sakatlığı sebebiyle oynayamıyor. Loic Tanzi imzalı haberde Ndombele'nin Pazartesi günü MR'ı çekildi ve teknik heyetin kararı doğrultusunda dinlendiriliyor.

Loic Tanzi haberinde "Tanguy Ndombele kas sakatlığı geçirdi. Galatasaray'la antrenmana çıkmamasının nedeni de bu. Fransız milli oyuncu teknik direktörü tarafından dışlanmadı ancak Pazartesi günü çekilen MR'ın ardından dinleniyor." ifadelerine yer verdi.

Tottenhamdan Ndombele için resmi açıklama Sözleşme feshi cevabı

"OKAN BURUK HAMBURGER SİPARİŞ ETMESİNE SİNİRLENDİ"

İspanya'dan Mundo Deportivo, Türk kaynaklara dayandırdığı haberinde teknik direktör Okan Buruk'un Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih maçından sonra Ndombele'nin otelde akşam yemeği için hamgburger istemesine çok sinirlendiğini iddia etmişti.

Haberde ayrıca Ndombele'nin 6 kilo fazlasının bulunduğunun ve 75 kiloya inene kadar kadroya girmesinin zor olacağının da altı çizilmişti.

SÖZLEŞME FESHİ İDDİASI

Fanatik'te yer alan habere göre ise tecrübeli oyuncunun sözleşmesinin feshi gündemde. Orta sahaya Tottenham’dan kiralanan ve 15 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bulunan Ndombele’den hiç memnun kalmayan Sarı-Kırmızılılar, 26 yaşındaki futbolcuyla ara transferde yollarını ayırmak istiyor. Yıldız futbolcunun kiralık kontratı sorunsuz şekilde feshedilirse, bu bölgeye bir transfer yapılacak.

Haberin Devamı

Galatasaray'da şu ana kadar gol veya asist katkısı yapamayan Ndombele, çıktığı 7 maçta yalnızca 123 dakika sahada kaldı.

Tottenhamdan Ndombele için resmi açıklama Sözleşme feshi cevabı

GALATASARAY SATIN ALMA OPSİYONUYLA KİRALADI

Yaz transfer sezonu boyunca orta saha transferi için uğraş veren Galatasaray yönetimi görüşülen isimlerle anlaşma sağlayamayınca transferin son gününde Tottenham'dan Fransız oyuncu Tanguy Ndombele'yi satın alma opsiyonuyla renklerine bağladı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Profesyonel Futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve Kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 Euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır.

Haberin Devamı

Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir.

Tottenhamdan Ndombele için resmi açıklama Sözleşme feshi cevabı