Trabzonspor Trabzonspor taca çıktı!

Trabzonspor taca çıktı!

09.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Tahkim Kurulu, 2010-11 konusunda itirazda bulunan bordo-mavililerin başvurusunun açıkça mesnetsiz olduğunu belirtti, kulübün tek amacının yerel sportif rekabeti, uluslararası yargıya taşımak olduğuna inandığını dile getirdi.

Trabzonspor taca çıktı

Trabzonspor’un 2010-11 sezonuna yönelik şikayeti ve itirazını reddeden UEFA Tahkim Kurulu, bununla ilgili gerekçeli kararını bordo-mavililere ulaştırdı.

Haberin Devamı

Tahkim, 17 Eylül 2015 tarihinde aldığı kararları 14 sayfa halinde bordo-mavililere aktardı. Gerekçeli kararda, Trabzonspor’un UEFA disiplin organları kararlarından “doğrudan etkilenen” taraf olmadığı, dolayısı ile UEFA Disiplin Kurulu’na başvuru yetkisinin bulunmadığı aktarıldı. Ayrıca, UEFA Tahkim Kurulu’nun, Trabzonspor’un bu başvurusunun açıkça mesnetsiz olduğuna ve kulübün tek amacının yerel sportif rekabeti, uluslararası yargıya taşımak olduğuna inandığı belirtilerek, tüm dava masraflarının Trabzonspor’a yüklenmesine karar verildi.

Gerekçeli kararda şunlara vurgu yapıldı:

- 2011’de yürürlükte olan UEFA mevzuatı ve o dönem geçerli olan 2008 tarihli UEFA Disiplin Talimatı’nın UEFA’ya, yerel liglerde müsabaka sonucunu etkileme ihlallerini soruşturma yetkisi vermediği belirtildi.

Haberin Devamı

- Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak kulüplerin ulusal düzeyde müsabaka sonucunu etkileme eylemlerine katılıp katılmadıklarının, bu turnuvalara kabul açısından UEFA’ya yetki verdiği, bahse konu itirazın ise Fenerbahçe’nin bir UEFA turnuvasına katılımına ilişkin olmadığı vurgulandı.

- UEFA’nın, 2010-2011 sezonunda yaşanan müsabaka sonucunu etkileme ihlallerini soruşturma yetkisi olmadığı ifade edildi.

- Fenerbahçe’nin, UEFA turnuvalarına katılımına ilişkin UEFA disiplin organları tarafından verilen kararların CAS tarafından onanarak kesinleştiği, dolayısıyla Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuna ilişkin finansal ve sportif tüm taleplerinin reddedildiği belirtildi.

Yazarlar