Trabzonspor Trabzonspor'da bir dönem sona eriyor! Kasaya girecek rakam...

Trabzonspor'da bir dönem sona eriyor! Kasaya girecek rakam...

30.08.2022 - 13:39 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'da transferin son günlerinden sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bordo-mavili takımın sevilen ismi takımdan ayrılıyor. İşte kasaya girecek bonservis rakamı...

Trabzonsporda bir dönem sona eriyor Kasaya girecek rakam...

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray ile golsüz berabere kalan Trabzonspor'da transfer hareketliliği yaşanıyor. Bordo-mavili ekibin şampiyonluğunda önemli rol oynayan yıldız isim takıma veda ediyor.

Haberin Devamı

KAYBEDİLEN TUR SONRASI 2 İMZA
Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’ni kaybettikten sonra iki transfere daha imza attı. Hem UEFA Avrupa Ligi hem de Süper Lig’de başarılı olmak isteyen bordo-mavililer, Lorient’te forma giyen Umut Bozok ile Ajax’tan Naci Ünüvar’ı renklerine bağladı.

UMUT BOZOK İLE ANLAŞILDI
Geçen sezon Kasımpaşa’da kiralık olarak forma giyen ve buradaki golleriyle krallığa ulaşan Umut, Galatasaray’ın da transfer listesindeydi. Trabzonspor, bir süredir görüştüğü Lorient ile 25 yaşındaki oyuncu Umut Bozok’un transferi konusunda anlaşma sağladı. Başarılı santrfor, bordo-mavili ekiple 3 yıllık anlaşmaya imza atacak. Hücum hattını güçlendirmek isteyen Trabzonspor, oyuncuyu birkaç gün içerisinde kente getirerek takıma dahil edecek.

Haberin Devamı

NACİ ÜNÜVAR İLE 1 YILLIK ANLAŞMA
Ahmetcan’ın transferi sırasında Ajax ile Naci Ünüvar için görüşen bordo-mavililer, bu oyuncuyu da bir yıl kiralık olarak renklerine bağladı. Satın alma opsiyonunda uzlaşı sağlanamayan oyuncu, temmuz ayında Ajax ile olan sözleşmesini 2026 yılına kadar uzatmıştı. Golcü isim aynı zamanda sol kanat ve 10 numara oynayabiliyor.

CORNELIUS AYRILMAK İSTEDİ
Geçen sezonun flaş oyuncularından Cornelius’un son dönemde alınan başarısız sonuçların ardından mutsuz olduğu kaydedildi. Danimarkalı golcünün taraftarın tepkisi ve eleştirilere anlam veremediği iddia edilmişti.

Trabzonsporda bir dönem sona eriyor Kasaya girecek rakam...

2025'E KADAR SÖZLEŞMESİ VAR
Trabzonspor'un geçen yaz Parma'dan transfer ettiği Cornelius'un bordo-mavili kulüple 2025 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor. Geçen sezon Trabzonspor'un şampiyonluğuna 15 golle katkı yapan Andreas Cornelius, bu sezon da 7 resmi maçta 3 kez fileleri havalandırdı.

SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDE UYGULANMAYACAK
Geçtiğimiz sezon başında Parma’dan 4 milyon 873 bin Euro bonservis ve yüzde 5 FIFA dayanışma katkısıyla Trabzonspor’a 4 yıllık imza atan Cornelius’un sözleşmesinde, ‘Türk kulübü olmaması şartıyla 20 milyon Euro'luk serbest kalma’ maddesi bulunuyor.

KOPENHAG'TAN 6 MİLYON EURO
Trabzonspor’dan yıllık 1 buçuk milyon Euro ücret alan golcü için Danimarka kulübünden gelen resmi teklif üzerinde görüşmeler sürerken, Kopenhag eski oyuncusu için 6 milyon Euro civarında bonserviste uzlaşmak istiyor.

Danimarka basınından BT'nin verdiği bilgiye göre;  Andreas Cornelius, FC Kopenhag ile uzun süredir iletişim halindeydi ve yakın zamanda bir çocuğu olunca aile eve dönmek istedi.

Haberin Devamı

'SIKIŞIP KALDIM'
Trabzonspor’un en büyük gol umutlarından Cornelius, hem Kopenhag’a elenmelerini hem de kendisinin iki maçta da suskun kalmasını Danimarka basınına değerlendirmişti.

Ekstra Bladet Gazetesine konuşan ve öncelikle kendisinin rakip defans arasında sıkıştığını belirten bordo-mavili futbolcu, “Beni marke eden Denis Vavro’nun yeterince baskı altında olduğunu düşünmüyorum. Yeterince hızlı oynamadığımız için maç boyunca iki stoper ile altılı arasında sıkışıp kaldım” diye konuştu.

"BİR HAYAL GERÇEK OLDU"
Danimarka basını da zorlu maça geniş yer ayırmıştı. Ekstra Bladet ‘Kopenhag’ın yeni kralı’ başlığını atarken, “Parken Stadı’ndaki ilk maçı 2-1’lik bir sonuçla kazanan Kopenhaglılar rövanşta en zeki ve en olgun takımdı. Bu nedenle de şimdi bankadaki hesabında 200 milyon kron (500 milyon TL) var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TV2 Sport, ‘Avrupa’nın en prestijli kulüp turnuvasında Kopenhag tarihinde 5. kez yer alacak. Çünkü, Şampiyonlar Ligi elemelerinin son aşamasında Cornelius ve Larsen’li Trabzonspor’u elediler’ sözleriyle galibiyeti duyururken, DR Sport da ‘Bir hayal gerçek oldu’ Başlığını attı, “FC Kopenhag’ın bu denli ilerlemesinin arkasındaki kişi, Trabzon’da mükemmel kurtarışlar yapan kulübün kalecisi Avustralyalı Mathew Ryandı” değerlendirmesinde bulundu.

KOPENHAG'A DEVLER LİGİ'NDE ZOR GRUP
Kopenhag Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund, Manchester City ve Sevilla ile aynı gruba düştü.