Trabzonspor Trabzonspor’da Orsic şoku! Sözleşmesi askıya alınacak

Trabzonspor’da Orsic şoku! Sözleşmesi askıya alınacak

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın çok istediği isimlerden biri olan Orsic’in önceki günkü idmanda girdiği ikili mücadelede ön çapraz bağlarının yırtılması ve 8-9 ay sahalardan uzak kalacak olması planları alt üst etti, hem yönetimde hem de teknik heyette şok etkisi yarattı.

Trabzonspor’da Orsic şoku Sözleşmesi askıya alınacak

Trabzonspor’da Orsic şoku yaşanıyor. Antrenmanda girdiği ikili mücadele sonrası sağ dizinden sakatlık yaşayan tecrübeli futbolcunun durumu netlik kazandı. Ön çapraz bağ yırtığı ve iç yan bağ yaralanması tespit edilen bordo-mavili oyuncunun 8-9 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Sakatlıkla ilgili Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Beşir de açıklamada bulundu. Beşir, “Antrenman sırasında sakatlanan oyuncumuz Mislav Orsic’in yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda sağ diz bölgesinde ön çapraz bağ yırtığı ve iç yan bağ yaralanması tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanılmış olup en kısa sürede operasyonu planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Fırtına, Orsic’i İngiliz kulübü Southampton’dan Haziran ayının sonunda bonservisi için 2.4 milyon euro ödeyerek transfer etmişti. İlk 2 yılında sezon başına 1.6 milyon euro kazanacak oyuncu; bordo mavililere 2+1 yıllık imza atmıştı. Anlaşma gereği, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere toplam 3 yıl anlaşılan Orsic’in her iki sezonda toplam 40 maça çıkması halinde sözleşmesi uzayacak ve 2025-26 sezonunda 1 milyon 800 bin euro ödeme yapılacak. Futbolcunun menajerine de Orsic’e ödenecek tutarın yüzde 3’ü verilecek.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ ASKIYA ALINACAK

Orsic’in sakatlığı Trabzonspor’da planları bozdu. Orsic’ten beklentileri olan teknik direktör Nenad Bjelica’nın bu gelişme sonrası yönetimle bir görüşme yaptığı öğrenildi. Bjelica’nın bu bölgeye bir transfer talebinde bulunduğu ifade edildi. Yönetim bu hafta içinde Orsic ve menajer ile de toplantı yapıp sözleşmesini, hakları saklı kalmak kaydıyla feshedecek.

Trabzonspor’da Orsic şoku Sözleşmesi askıya alınacak

‘FUTBOLUN İÇİNDE BÖYLE ŞEYLER VAR’

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica dünkü idman öncesinde hem Mislav Orsic’in sakatlığı hem de transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam yaşanan şu ifadeleri kullandı: “Orsic’i 5-6 yıldır tanıyorum. Daha önce hiç bu şekilde sakatlanmamıştı. Maalesef böyle bir talihsizlik yaşadı. Futbolun içinde bunlar var. Hem Orsic’in hem Trezeguet’in yerini alabilecek, onların boşluğunu doldurabilecek bir oyuncu arayışımız var. Siopis’e de teklifimizi yaptık. Ama ilk teklif sanırım kabul edilmedi. Görüşmelerin nasıl sürdüğünü birlikte göreceğiz.” Bjelica, yeni sezondaki dizilişle ilgiliyse, “4-3-3 oynayacağımızı daha önce ifade etmiştim. Aslında bunu 4-1-4-1 olarak da nitelendirebilirsiniz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAKİP RABOTNİCKİ

Bordo-mavililer yeni sezon hazırlıklarını dün yaptığı çalışmayla sürdürdü. Teknik Direktör Nenad Bjelica yönetiminde Slovenya’nın Kranj şehrinde yapılan antrenmanın ilk bölümünde teknik ısınma ve koordinasyon çalışması yapıldı. Sürat çalışması ile devam eden antrenman taktik çalışması ile tamamlandı. Fırtına bugün Rabotnicki ile bir hazırlık maçı oynayacak, TSİ 17.30’da başlayacak mücadele A Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Yazarlar