Trabzonspor Trabzonspor'da şampiyon kadro dağılıyor!

Trabzonspor'da şampiyon kadro dağılıyor!

25.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da 2021-22’de zafere ulaşan ekipten 12 futbolcu ayrıldı, kupalar kaldıran kadrodan sadece 5 isim kaldı. Son olarak Abdülkadir Ömür’ün de ayrılması gündeme geldi.

Trabzonsporda şampiyon kadro dağılıyor

2021-2022 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Trabzonspor’da şampiyon kadrodan 12 futbolcu ayrılırken, sadece 5 isim devam etti.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde 38 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Bunun ardından Karadeniz ekibinde duraklama dönemine girildi. 

Süper Kupa ve şampiyonluk sevincinin yaşandığı sezona önemli katkıda bulunan Hamsik, Cornelius, Edgar Ie, Nwakaeme, Djaniny, Siopis, Dorukhan Toköz, Tymoteusz Puchacz, İsmail Köybaşı, Peres, Vitor Hugo ve Bakasetas takımdan ayrıldı. Kupalar kaldıran kadrodan ise sadece 5 isim kaldı. Uğurcan Çakır, Denswil, Visca ve Hüseyin Türkmen’in yanı sıra ayrılığı gündemde olan Abdülkadir Ömür kadroda yer alırken, Berat Özdemir ise kiralık olarak kadroda bulunuyor.

Şampiyonluk sevinci yaşadığı 2021-2022 sezonunda sonra önemli bir oyuncu değişimi yaşayan bordo-mavililer, kadro istikrarını ise sağlayamadı. Son 1.5 sezonda 30’a yakın oyuncu transferi gerçekleştiren Trabzonspor, yeni kadro planlamasına gidecek.

Haberin Devamı

Önceliğini merkez orta sahaya veren bordo-mavililer; stoper, forvet ve savunmanın sağına ve soluna da takviye planlaması yapıyor. Bu dönemde nokta transferlerle kadrosunu güçlendirmeyi planlayan Karadeniz ekibi, geniş çaplı transfer çalışmalarını sezon sonunda yapacak. Pepe, Onauchu, Benkovic, Mehmet Can Aydın ve Berat gibi oyuncuları kiralık olarak kadrosunda bulunduran Trabzonspor, sezon sonu bu oyuncuların durumuna göre hareket edecek.

DİVAN'DA BAŞKANLIK YARIŞI

Trabzonspor’da Divan Başkanlığı için aday sayısı 5’e çıktı. Ali Sürmen’in yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra Yusuf Ziya Yılmaz, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun ardından Mahmut Ören de 2 Mart’ta yapılacak seçime aday olduğunu açıkladı. 

Mehmet Ongan’a da adaylık için baskı yapılıyor. Divan Başkanı Ali Sürmen, katıldığı Karadeniz Fırtına Youtube yayınında Yaşar Aşçıoğlu ve Emin Kahraman’ın da Divan Başkanlığı için aday olduklarını açıkladı.

Yazarlar