Trabzonspor Trabzonspor'dan TFF'ye ağır açıklama!

Trabzonspor'dan TFF'ye ağır açıklama!

10.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililer, “Bir daha asla görev almayacak” denilen Mete Kalkavan’a VAR görevi verilince ayağa kalktı. “Kurduğunuz kirli düzeni yerle bir edeceğiz” başlığıyla bir açıklama yayınlayan Trabzonspor, ağır ifadeler kullandı.

Trabzonspordan TFFye ağır açıklama

Trabzonspor Yönetimi, verilen sözlerin tutulmadığını dile getirerek, Türkiye Futbol Federasyonu’na adeta savaş açtı.

Haberin Devamı

Mete Kalkavan’ın dün oynanan Bandırma-Kocaelispor maçında VAR (Video Asistan Hakem) olarak atanmasına büyük tepki gösteren bordo-mavililer, bu hakemin bir daha görev almayacağı yönünde verilen sözü hatırlattı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

04.11.2023 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmada, yaptığı hatalarla Türk futbolunu lekeleyen VAR hakemi Mete Kalkavan, bugün bir lig karşılaşmasında görev aldı.

Fenerbahçe maçı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem kurulu, bu şahsın bir daha ‘asla’ maç alamayacağını kulübümüze iletmişti.

‘Türkiye Futbolunu’ yöneten kurumların ‘Bir daha asla maç alamayacak’ dediği bir isme 4 hafta sonra tekrar görev vermesi, bundan sonraki tüm söylem ve kararlarını niteliksiz ve güvenilmez kılmıştır.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun bundan sonra alacağı tüm kararlar; Trabzonspor için ‘yok’ hükmündedir.

Haberin Devamı

Söz verip sözünde durmayanlar! Görünen o ki; hepiniz derhal değişmesi gereken bu pis ve aşağılık düzenin hizmetkarlarısınız.
Biz; Trabzonsporuz. Sözümüzün eriyiz! Kurduğunuz bu kirli düzeni yerle bir edeceğiz.

"GOLÜ NASIL ATACAKSINIZ"

Kayserispor yenilgisiyle taraftarını üzen Trabzonspor, bugün Gaziantep FK karşısında galip gelerek ayağa kalkmayı amaçlıyor. Üst sıralarda yer alabilmek için artık puan kaybına tahammülleri olmadığına dikkat çeken Teknik Direktör Abdullah Avcı, son taktik çalışmasında öğrencilerini uyardı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde dünkü taktik provada özellikle şutlar üzerinde duruldu. Öğrencilerinden sürekli topa sahip olmalarını isteyen Avcı, şut çekmeleri konusunda da ısrarcı oldu. Avcı’nın, “Kaleyi gördüğünüzde korkmadan şut atın. Şut çekmezseniz golü nasıl atacaksınız?” dediği ifade edildi.

Bordo-mavililerin, özellikle şut ve isabetli şut konusunda zaafiyeti dikkat çekici... Opta’nın verilerine göre, maç başına rakip kaleye ortalama 9 şut çeken Trabzonspor’da isabetli şut oranı 3.4... Süper Lig’de en kötü isabetli şut oranı 2.9 ile İstanbulspor’da bulunurken, sarı-siyahlıların ardında, 3.4 ile Trabzonspor ve Samsunspor geliyor.

Haberin Devamı