Trabzonspor Trabzonspor’un anlaştığı Nenad Bjelica, Türkiye’ye geldi! Maaşı belli oldu

Trabzonspor’un anlaştığı Nenad Bjelica, Türkiye’ye geldi! Maaşı belli oldu

18.04.2023 - 00:32 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, prensip anlaşmasına vardığı Nenad Bjelica’yı İstanbul’a getirdi. Bordo-mavililer, Hırvat teknik adamla detayları konuşacak, kesin anlaşma sağlanırsa bugün açıklama yapılacak.

Trabzonspor’un anlaştığı Nenad Bjelica, Türkiye’ye geldi Maaşı belli oldu

Sergen Yalçın ile yaptığı görüşmeden sonuç çıkaramayan, daha sonra menajerler vasıtasıyla Slaven Bilic’e ulaşan Trabzonspor, başka bir Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile prensip anlaşmasına vardı.

Haberin Devamı

Ana hatlarıyla anlaşmayı gerçekleştiren bordo-mavililer, göreve getirmek için Bjelica’yı dün gece İstanbul’a getirdi. Başkan Ertuğrul Doğan’ın ofisinde detayları konuşacak olan Hırvat çalıştırıcıyla kesin anlaşma sağlanırsa, bugün sözleşme imzalanacak. Nenad Bjelica, evrakları yetişirse Sivas maçında takımın başında olacak.

51 yaşındaki Bjelica, son olarak 2020-22 yılları arasında ülkesinin takımlarından NK Osijek’i çalıştırmıştı. Bjelica kariyerinde ise Austria Wien, Spezia, Lech Poznan ve Dinamo Zagreb gibi takımlarda görev almıştı. Hırvat teknik adam, Dinamo Zagreb’te görev aldığı 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında 2 kez Hırvatistan Ligi şampiyonluğu ile 2017-18 sezonunda Hırvatistan Kupa şampiyonluğu, WAC St. Andra takımında görev aldığı 2009-10 sezonunda Avusturya Ligi şampiyonluğu ve 2011-12 sezonunda Avusturya orta bölge Lig şampiyonluğu yaşadı.

Haberin Devamı

Teknik direktörlük kariyerinde toplam 556 maça çıkan Bjelica, 283 galibiyet, 135 beraberlik ve 138 mağlubiyet gördü.

Trabzonspor’un anlaştığı Nenad Bjelica, Türkiye’ye geldi Maaşı belli oldu

GENÇLERİN GÖZÜ AYDIN

Nenad Bjelica, genç oyunculara şans vermesi ve onlara cesurca forma vermesiyle dikkat çeken bir isim...

Hırvat teknik adam, Dinamo Zagreb’in başında görev yaparken A Takıma aldığı Dani Olmo’yu, Lovro Majer ve Mislav Orsic’i Avrupa futboluna kazandırdı. Dinamo Zagreb bu futbolculardan Olmo’yu Leipzig’e 29 milyon euroya, Majer’i Rennes’e 18 milyon euroya, Orsic’i ise Southampton’a 5.75 milyon euroya satıp kulübe katkı sağlamıştı.

YILLIK 1.2 MİLYON EURO

Trabzonspor ile anlaşan Nenad Bjelica’nın alacağı para da belli oldu. 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı dile getirilen Hırvat teknik direktörün Trabzonspor’dan yıllık 1.2 milyon euro alacağı öğrenildi. Abdullah Avcı da benzer bir şekilde, yıllık 25 milyon lira maaş alıyordu.

ABDULLAH AVCI İLE YOLLAR AYRILMIŞTI

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon takımı şampiyonluğa taşıyan Abdullah Avcı ile yollarını ayırmış ve sonrasında sezon sonuna kadar Orhan Ak ile anlaşmaya varılmıştı.

Ancak Orhan Ak, bordo-mavililerin Ankaragücü karşısındaki 3-1'lik mağlubiyetinin ardından affını istemiş ve ayrılık kararını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un anlaştığı Nenad Bjelica, Türkiye’ye geldi Maaşı belli oldu

SERGEN YALÇIN'LA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Bunun ardından arayışlarına devam eden Trabzonspor'un gündemine Sergen Yalçın gelmişti. Bordo-mavililer ilk olarak boşta olan Sergen Yalçın ile görüşme yapmıştı. İki taraf maaş konusunda anlaşmaya varamadı ve görüşmeler sona ermişti.

ERTUĞRUL DOĞAN BILIC VE YALÇIN'I AÇIKLAMIŞTI

Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan, geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı: "Çeşitli antrenörlerle görüşmeler yaptık. Kimi hocamız, bu pozisyonda Trabzonspor'da görev yapmak istemediğini belirtti. Bu durumda elini taşın altına sokmayan biriyle de benim uzun süreli çalışmam söz konusu olamaz. Kimileri de inanılmaz ciddi paralar talep etti. Sergen Yalçın ile görüştük. Şu an takım çalışmak istemediğini söyledi bize. Bilic ile menajerler aracılığıyla bir görüşmemiz oldu. Şu aşamada ilerleme kaydettiğimiz isimler var."

51 yaşındaki Hırvat teknik adam, 2020/21 sezonunun başında Fenerbahçe'nin gündemine gelmiş ve sarı-lacivertlilerle uzun süre görüşmesine karşın anlaşma sağlayamamıştı. Fenerbahçe Bjelica yerine Erol Bulut'u tercih ederek 2020/21 sezonuna başlamıştı.

Haberin Devamı