Futbol Transferleri dünyada gündem oldu! Herkesi ters köşe yaptılar

Transferleri dünyada gündem oldu! Herkesi ters köşe yaptılar

19.10.2022 - 08:57 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de son olarak Kayserispor’la karşılaşan ve sahadan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray’da, transferi büyük ses getiren Juan Mata, Mertens ve Icardi gibi yıldızlar beklentilerin altında kaldı. İlk maçlarında istenilen form düzeyine çıkamayan Galatasaraylı yıldızlar, akıllara büyük beklentilerle gelmelerine rağmen hayal kırıklığı yaratan isimleri getirdi. İşte detaylar...

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Yeni sezona yeni yönetim ve yeni teknik kadroyla başlayan Galatasaray’da çok sayıda transfer yapılırken taraftarı en çok heyecanlandıran isimler kuşkusuz Mertens, Icardi ve Mata oldu. 10 haftası geride kalan Süper Lig’de bu isimlerin beklentilerin altında kalması futbolseverlerin akıllarına hayal kırıklığı yaratan yıldızları getirdi. İşte son dönemde gösterdiği performansla herkesi şaşırtan o yıldızlar...

Haberin Devamı

Alex Teixeira 

Shaktar’da yıldızını parlatan ve 2016 yılında Çin’in Jiangsu FC kulübüne transfer olan Brezilyalı yıldız, 2021 yazında büyük bir beklentiyle Beşiktaş’a transfer edildi. 24 Süper Lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 1 de Süper Kupa maçında sahaya çıkan 32 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 4 gol 1 asist yaparken oyun içindeki etkisiz görüntüsüyle de eleştirilmişti. Geçtiğimiz temmuz ayında Beşiktaş ile yollarını ayırırken alacaklarını kulübe bırakan tecrübeli futbolcu, kariyerine ülkesinde Vasco da Gama’da devam ediyor.

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Dele Alli

Sezonun en çok konuşulan transferlerinde biri olan Dele Alli, birkaç yıl öncesine kadar değeri 100 Milyon Euro’lara kadar yükselmiş ve Real Madrid’e transferi söz konusu olmuştu. Son iki sezonu beklentilerden çok uzak geçen ve Beşiktaş ile kariyerinde tekrar bir çıkış yakalamak isteyen İngiliz futbolcu, siyah-beyazlılara büyük umutlarla geldi. Yeni takımıyla 5 maça çıkan 26 yaşındaki yıldız futbolcu, fizik olarak hazır olmaması ve etkili bir oyun ortaya koyamamasıyla eleştirilerin hedefi olurken Vodefone Park’ta oynanan Trabzonspor maçında oyundan çıkarken tribünler tarafından ıslıklarla protesto edildi.

Haberin Devamı

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Miralem Pjanic

Bir önceki sezona damga vuran transferlerden biri olan Miralem Pjanic, Roma, Juventus ve Barcelona gibi dev kulüplerde forma giymesinin ardından Beşiktaş’a kiralık olarak transfer edilmişti. Transfer döneminin son gününde gelen ve taraftarların çok şey beklediği Boşnak futbolcu, peformansıyla hayal kırıklığı yarattı. Sezona iyi bir başlangıç yapsa da yaşadığı sakatlıklar ve beklentilerin altında kalan performansıyla eleştirildi. Beşiktaş formasıyla çıktığı 26 maçta gol sevinci yaşayamayan Pjanic, 4 asist kaydederken 16 maçı sakatlık sebebiyle kaçırdı.

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Jese Rodriquez

Süper Lig’e bu sezon yükselen Ankaragücü, Real Madrid ve PSG gibi dev kulüplerde oynamış olan Jese Rodriquez’i transfer ederek büyük ses getirmişti. PSG’nin 2016 yılında 25 Milyon Euro’luk bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Jese, Ankaragücü kariyerine istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Yeni takımında 8 maçta süre alan 29 yaşındaki İspanyol futbolcu, bu maçların yalnızca ikisinde ilk 11’de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Luiz Adriano

Geçtiğimiz sezon Nuri Şahin’in teknik direktörlüğe getirilmesiyle birlikte büyük bir çıkış yakalayan Antalyaspor, genç teknik adamın isteği doğrultusunda tecrübeli yıldız Luiz Adriano’yu kadrosuna katmıştı. 15 maçta 4 gol 2 asistlik oyun ortaya koyan 35 yaşında Brezilyalı, yeni sezonda 8 maçta ilk 11’de sahaya çıksa da büyük hayal kırıklığı yarattı. 9 maçta skora etki edemeyen Luiz Adriano, bir önceki sezonun bir hayli gerisinde kaldı.

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Dries Mertens

Galatasaray'ın Napoli'nin efsaneleri arasına giren Dries Mertens'i kadrosuna katması taraftarları en çok heyecanlandıran transferlerden biri olmuştu. Serie A'da uzun yıllar skor yükünü çeken isimlerden biri olan 35 yaşındaki Belçikalı yıldız, yeni takımında alışıldık görüntüsünden bir hayli uzak başladı. 6'sı ilk 11 olmak üzere 8 maçta sarı-kırmızılı formayı giyen tecrübeli oyuncu, Süper Lig'de henüz gol ya da asist üretmeyi başaramadı.

Haberin Devamı

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Mesut Özil

Son yıllarda Süper Lig'e gelen en kariyerleri oyunculardan biri olan Mesut Özil, Arsenal'de Arteta tarafından kadro dışı bırakılmış ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Fenerbahçe'ye transferi futbolseverlerde büyük heyecan uyandıran Mesut Özil, zaman zaman etkili oyunları ve özellikle Galatasaray derbisindeki performansıyla beğeni toplasa da genel olarak beklentilerin altında kalarak hayal kırıklığı yarattı. Sakatlığı sebebiyle de bir hayli maç kaçıran tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe'de 37 maça çıkarken 9 gol atıp 3 asist yaptı. Yıldız isim, sezon başında Başakşehir'e transfer oldu.

Transferleri dünyada gündem oldu Herkesi ters köşe yaptılar

Yazarlar