Diğer TSB Milli Takımı'nda hedef madalya

TSB Milli Takımı'nda hedef madalya

27.08.2012 - 11:57 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Paralimpik Oyunları’na ilk kez katılan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı gözünü madalyaya dikti.

TSB Milli Takımında hedef madalya

Gruptaki ilk iki maçında güçlü rakipleri ABD ve Avustralya ile karşılaşacak olan milli basketbolcular, hazırlıklarını ara vermeden sürdürürken, olimpiyat köyünde AA’nın sorularını yanıtladı.

Milli oyunculardan İsmail Ar, oldukça yorucu bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, ”Hiç dinlenmedik diyebilirim. Yurt dışında 5-6 özel turnuvaya katıldık. Sakatlanan arkadaşlarımız oldu, sakatlığı yeni geçen arkadaşlarımız var. Son zamanlarda tam takım olarak çalıştık. İlk maçımızda ABD karşısında iyi başlamak istiyoruz” diye konuştu.

Gruptan çıkacaklarına inancının tam olduğunu ifade eden Ar, ”Benim için gruptan çıktıktan sonraki en önemli maç çeyrek final maçı. Biz Avrupa Şampiyonası’nda gruptan birinci çıktık sonra dördüncüye yenildik. O yüzden onun bir önemi yok, dördüncü de olsak çapraz eşleşmede birinciyi yenebiliriz. Çeyrek final maçını atlatırsak finale kadar gideceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Köyü’nün görünüş olarak çok iyi olduğunu, ulaşımda rahat ettiklerini anlatan milli basketbolcu, odalarda bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunları çözdüklerini söyledi.

Deneyimli oyuncu stresli olup olmadıkları yönündeki soruya ise, ”Kulüplerimizde ve milli takımda çok finaller gördük, deneyim kazandık. Herhangi bir heyecan yok ama maç sırasında ne olur onu bilemem. İlk hava atışı yapılana kadar insanın içinde küçük bir heyecan oluyor. Bu da bizi motive ediyor” yanıtını verdi.

İnşallah iyi bir dereceyle döneceğiz

Milli basketbolculardan Bülent Yılmaz, olimpiyat köyünün çok güzel olduğunu, ancak odaların küçüklüğünden dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Köyün ve ulaşım imkanlarının güzel hazırlandığını ifade eden Yılmaz, ”Biz sandalye bağımlısıyız, iki sandalyeyle bir odada bulunmak çok zor oluyor. Banyolar çok dar, yataklar çok küçük” dedi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren milli oyuncu, şunları kaydetti:
”İlk kez Paralimpik Oyunları’na geliyoruz ve dünyanın en iyi takımları burada. Onların içinden en iyi dereceyi çıkarmaya çalışacağız inşallah. Hedef tabiki altın madalya ama ilk defa katılıyoruz. İnşallah iyi bir dereceyle döneceğiz.”

Herkesi yenebilecek güçteyiz

Milli oyuncu Deniz Acar ise ABD ve Avustralya ile aynı grupta yer almalarının dezavantaj olmadığını belirterek, ”ABD ve Avustralya favori iki takım, ikisi de bizim grupta. Bence bu bizim için avantaj. Çünkü diğer grupta olsalardı karşımıza çıkma şansı çok büyük olacaktı. Biz çok iyi bir takımız, iki takımı da yenebilecek güçteyiz” diye konuştu.

Acar, yaz dönemini kamplarla ve turnuvalarla geçirdiklerini kaydederek, ”İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Ardından çeyrek ve yarı finali geçip finali görmek istiyoruz” dedi.