Şampiyonlar Ligi Tuchel'den Okan Buruk'a üstü kapalı tepki

Tuchel'den Okan Buruk'a üstü kapalı tepki

12.12.2023 - 15:07 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar ligi A Grubu'nda gruptan çıkmayı garantileyen lider Bayern Münih, Manchester United'la karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesinde açıklamalarda bulunan Alman devinin teknik direktörü Thomas Tuchel, Okan Buruk'a tepki gösterdi.

Tuchelden Okan Buruka üstü kapalı tepki

Maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayern Münih'in Alman teknik direktörü Thomas Tuchel, Galatasaray'ın hocası Okan Buruk'un açıklamalarına da cevap verdi.

Haberin Devamı

Alman hoca, Ağustos ayında Tottenham Hotspur'dan ayrılan Kane'in Almanya macerasına muazzam bir başlangıç yaptığını belirterek, Bavyera deviyle çıktığı sadece 19 maçta 22 gol atıp 7 asist yapan Kane için övgülerde bulundu. Bu performansla Bundesliga rekorlarını kırmayı başarmıştı. Tuchel, Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde etmesinin ardından Kane'le sözleşme imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, aynı zamanda Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk'a da atıfta bulundu.

TUCHEL'DEN HARRY KANE ÖVGÜSÜ

Tuchel Pazartesi günü gazetecilere şunları söyledi: "Her taraftar Harry'nin (Kane) kendi takımında oynamasını ister. Harry ile sözleşme imzalayabildiğimiz için çok gururluyuz. O harika bir insan, harika bir rol model, harika bir oyuncu. Çok gol atıyor. Yarın burada oynamaktan dolayı da çok mutlu olacağım. İngiltere kaptanını, sizin (İngiliz medyasına) forvetinizi Almanya'ya getirmemiz bizim için büyük bir hikaye."

Haberin Devamı

TUCHEL'DEN OKAN BURUK'A ''ACIYORUM!''

Öte yandan Tuchel, Manchester United'ın karşılaştığı zor durumdan da bahsetti. Alman hoca şunları ekledi: "Tüm meslektaşlarıma acıyorum. Bazen bu zor ve meşakkatlidir. Büyük kulüpleri yönetmenin nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Bazen bir kulübün istediğiniz kadar hızlı gelişmediğini hissediyorsunuz. Çok şey getirmemiz gerekiyor. Yarın burada hayatta kalmak için gereken enerjinin olacağına inanıyorum. United'ın bunu istediğine ve karşı koyacağına inanıyorum.''

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un sözlerine üstü kapalı olarak şöyle cevap verdi "Bazılarının Kopenhag karşısında her şeyimizi ortaya koymadığımızı düşündüğünü anlıyorum. Ama Bayern veya United'a imza attığınızda her şeyinizi vermek için imza atıyorsunuz. Her gün yüzde yüzünüzü vermek zorundasınız. Bayern Münih formasını giydiğinizde şampiyon gibi davranırsınız, başka yolu yok. Her zaman baskı altında olsak da beklentilerimiz yüksek. United yarın kazanmak için her şeyini verecek. Umarım, United'ın maça getireceğinden emin olduğum coşku ve enerjiye karşılık verebiliriz."

Haberin Devamı

Kopenhag, Bayern Münih ile 0-0 berabere kalmıştı.