Basketbol Tuğçe Canıtez: Tek hedef şampiyonluk

Tuğçe Canıtez: Tek hedef şampiyonluk

20.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

8. kez Final Four’a kalan Fenerbahçe Safiport’ta takım kaptanı Tuğçe Canıtez, Euroleague zaferini işaret etti, “Hepimizin tek hedefi ve isteği şampiyonluk” dedi.

Tuğçe Canıtez: Tek hedef şampiyonluk

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Hem Türkiye hem de Avrupa basketbolunda artık bir marka haline gelen Fenerbahçe Safiport, Kadınlar Euroleague’de 8. kez Final Four biletini alırken artık gözler şampiyonluğa çevrildi. Bu kez Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine getirmek isteyen sarı-lacivertli takımda, kaptan Tuğçe Canıtez, tarihi Final Four öncesi Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Deneyimli kaptan, takımda herkesin en büyük hayalinin Euroleague zaferi olduğunu vurguladı. 

-Öncelikle Final Four başarısı için tebrikler. İlk olarak bu başarıyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

“Teşekkür ederim. Biz Fenerbahçe olarak her zaman, her kulvarda şampiyon olmayı hedefleyen, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en köklü takımlarından biriyiz. Bu yüzden hedeflerimiz ve çalışmalarımız doğrultusunda beklediğimiz ve hak ettiğimiz bir başarıydı bu. Umarım bu sezon Final Four’da da sahaya çalışmalarımızı yansıtıp senelerdir beklediğimiz o kupayı müzemize getirebiliriz. Başkanımız Ali Koç, basketboldan sorumlu yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş ve diğer tüm yöneticilerimiz her zaman yanımızda ve bizimleler, desteklerini her zaman hissediyoruz.”

Haberin Devamı

-Kulüp olarak 8. kez Final Four’a kalma başarısı gösterildi. Bu önemli bir başarı. Fakat camiada herkes artık şampiyonluk bekliyor. Euroleague şampiyonluğu için görüşünüz nedir?

“Evet, bence de önemli bir başarı ama verdiğimiz emekler ve çalışmalarımız sonucunda beklenen bir başarı. Fenerbahçe olarak hepimizin tek hedefi ve isteği şampiyonluk! Biz takım olarak her zaman olduğu gibi canla başla çalışıp, en iyi şekilde kulübümüzü temsil edeceğiz. Hepimizin hayali bu Avrupa kupasını kaldırmak. Sadece bu hedefimiz doğrusunda fiziksel ve mental olarak çalışmalarımıza devam edip turnuvayı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz.”

-Tecrübeli bir oyuncusunuz ve takım kaptanısınız. Final Four öncesi takımınızdaki hava nasıl?

“Takım olarak hepimiz hedefe odaklanmış durumdayız. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Arkadaşlarımdan ve ekibimizden çok güzel ve pozitif bir enerji alıyorum. İdmanlarda, maçlarda herkes birbirinin eksiğini kapatıp daha iyi olmak için mücadele veriyor. Bu da bizi takım olarak daha güçlü kılıyor. Genel olarak takımda, birbirine hedeflerine inanmış bir hava ve şampiyonluk için elinden geleni yapmaya hazır oyuncular var diyebilirim.”

Haberin Devamı

'Avrupa’nın en iyi oyuncuları’

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Tuğçe Canıtez, çok güçlü bir kadroya sahip olduklarını örneklerle anlattı. Her mevkiide çok önemli isimlerin olduğunu aktaran Canıtez şu ifadeleri kullandı:“Gerçekten bu sezon çok güçlü bir kadromuz var. Her pozisyonda Avrupa’nın en iyi oyuncularına sahibiz. Her oyuncumuz birbirinden yetenekli ama bence bizim en güçlü yanımız sahada birbirimiz için de savaşmamız. Takımımızda Alina Iagupova gibi Avrupa’nın en yetenekli ve en skorer oyuncularından birisi var. Şu anda baktığınızda Euroleague’de en çok asist yapan oyunculardan birisi. İlk beş içinde yer alıyor. Yani kısaca biz takım olarak oynadığımızda bizi durdurabilecek hiçbir güç yok gibi duruyor. Yeterki birbirimize olan inancımızı kaybetmeyelim. O zaman tüm hedeflerimize ulaşırız.”

Haberin Devamı

Tuğçe Canıtez: Tek hedef şampiyonluk

‘İyi ki varsınız’

Tuğçe Canıtez, taraftarlarının kendileri için her zaman çok önemli olduğunu söyledi. Fenerbahçe Safiport’un başarılı yıldızı, “Taraftarlarımızın her zaman, her yerde, her koşulda bizi desteklemeleri ve bize olan bu sevgileri gerçekten çok güzel bir his. Bu durum da bize takım olarak çok büyük bir güç veriyor.Bizi yalnız bırakmayan tüm taraflarımıza buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte, nice başarılara koştuğumuz ve sonunda kupalar kaldıracağımız yıllara! İyi ki varsınız” mesajını yolladı.

‘Saygı duyduğumuz takımlardan biriydi’

Fenerbahçe Safiport’un başarılı oyuncusu Tuğçe Canıtez, Rusya’nın Ukrayna saldırısına ilişkin, “Öncelikle bu savaşın bir an önce bitmesini ve her şeyin normale dönmesini diliyorum” temennisinde bulundu.Rus kulüplerinin men edilmesine değinen deneyimli oyuncu, “Evet, bu durum en güçlü rakiplerimizden birini yolumuzdan çekti. UMMC Ekaterinburg, başarılarından ve kadrosundan dolayı bizim saygı duyduğumuz takımlardan birisiydi. Onlarla ya da onlarsız, Avrupa’da, bizim Fenerbahçe olarak hedefimiz zaten şampiyonluktu. Sadece önümüzdeki engellerden birisi kalkmış oldu. Biz de bu durumu tabii ki avantaja çevirip elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Kendimizi buna göre hazırladık” dedi.

Haberin Devamı

'Çok gurur verici'

2013 yılından bu yana sarı-lacivertli formayı giyen ve artık kulüp tarihine geçen Tuğçe Canıtez, Fenerbahçe’nin kendisi için çok özel olduğunu dile getirdi. Fenerbahçe Safiport’un kaptanı, “Böylesine büyük bir kulüpte tarihe geçmek, bir sporcu için çok gurur verici bir durum. Fenerbahçe, benim ailem diyebilirim. Zorlukları birlikte atlattığımız ve kupaları kaldırdığımız 9 güzel sene geride kalıyor. Böyle büyük bir camianın içinde olmak zaten yeterince güzel bir durum iken önemli parçalarından biri olmak gerçekten çok ayrı ve tarifsiz bir his. Sadece çok şanslıyım diyebilirim. Her zaman iyi ki Fenerbahçe’deyim diyorum” diye konuştu. 

‘Lapena’nın katkısı büyük’

Yaklaşık 3 senedir, takımın başında olan Victor Lapena’nın iyi bir coach olduğunun altını çizen Tuğçe Canıtez, “Victor Lapena çok enerjik bir coach. Her zaman takıma gerekli olan enerjiyi veriyor. Bu durumunda başarımızdaki katkısı büyük” yorumunu yaptı.

‘En sevindiğim maç olacak’

Euroleague’de birçok önemli maça çıkan ve ciddi bir deneyime sahip olan kaptan Tuğçe Canıtez, en üzüldüğü maçları sıralarken bu sezonki Final Four’a bir kez daha değindi. Sarı-lacivertli oyuncu, “Umarım bu sene oynamayı hedeflediğimiz Euroleague Women final maçı, Fenerbahçe’deki en sevindiğim ve unutamadığım maç olacak. 2013 ve 2016 EuroLeague Women final maçları da en üzüldüğüm maçlar oldu diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Kupalarla dolu kariyer

Kadın basketbolunda çok önemli bir isim olan Tuğçe Canıtez, 2013 yılından bu yana sarı-lacivertli formayı giyiyor. Basketbol altyapısına İzmir’de başlayan Canıtez, yaklaşık 10 yıldır Fenerbahçe’de yer alıyor, takımın kaptanlığını yapıyor. Uzun forvet olarak oynayan başarılı yıldız, 2011 yılından beri A Milli Takım formasını da gururla taşıyor. 2012 Londra Olimpiyatları’nda 5. olan Türkiye’nin kadrosunda yer alan Tuğçe Canıtez, kariyeri boyunca önemli başarılara imza attı. Milli sporcu, 4 lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Euroleague ikinciliği, 2 Euroleague üçüncülüğü ve 1 Euroleague dördüncülüğü yaşadı.