Basketbol Türk basketbolunda büyük başarı! Kupaların kralı olduk

Türk basketbolunda büyük başarı! Kupaların kralı olduk

29.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Koleji, EuropeCup’ta şampiyonluğa ulaştı, Frutti Extra Bursa, Partizan’dan sonra Cedevita gibi devi yenip yarı finale çıktı, Anadolu Efes Euroleague’de şampiyonluk kovalıyor, Türk Basketbolu tarihi bir sezon daha yaşıyor.

Türk basketbolunda büyük başarı Kupaların kralı olduk

Türk Basketbolu’nda art arda gelen zaferlerin mutluluğu yaşanıyor. Güçlü bir kadro ile iddialı başladığı kupada sürprize izin vermeyen Bahçeşehir Koleji, finalde de İtalya’nın Reggio Emilia takımını önce deplasmanda, ardından Ülker Arena’da yenmeyi başardı, şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Haberin Devamı

Henüz genç bir kulüp olmasına rağmen kazanılan Avrupa Şampiyonluğu ve zirveye giden planlı yatırım, gelecek sezonlarda daha büyük kupalar ve hedefler için de umutlarımızı artırdı. Sadece 1 mağlubiyetle sezonu şampiyon bitiren Bahçeşehir Koleji’nin başarısı Avrupa’da da yankı uyandırdı.

Ses getiren ekiplerden bir tanesi de Frutti Extra Bursa... Eurocup’ta mücadele eden temsilcimiz formunu play-off’a da taşıdı. Önce Obradovic’in ekibi Partizan’ı devirerek çeyrek finale çıkan temsilcimiz, yıldızlarla dolu kadrosuyla şampiyonluğun bir diğer favorisi Cedevita’yı da yenip son 4 takım arasına kaldı. Yarı finalde Andorra ile eşleşen Bursaspor’un başarısı Avrupa’da en çok konuşulan konular arasına girdi.

Haberin Devamı

Anadolu Efes’in de Euroleague’de şampiyonluk yarışının sürmesi, Türk Basketbolu için altın bir sezonu şimdiden yaşattı. Ancak 3 kupada da Türk takımları şampiyon olabilirse, işte o zaman çıta daha farklı bir noktaya çıkacak.

PSG’li futbolcular 10'uncu Ligue1 şampiyonluğunu kutluyor