Milli Takım Türk ihtilali

Türk ihtilali

10.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şenol Güneş, Fransa'nın hocası Deschamps'ı kendi silahıyla avladı, taktik planlarda tam isabet sağladı.

Türk ihtilali

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

EURO 2016’da final oynayan, 2018 Dünya Kupası’nda şampiyon olan Horozları uzun süre analiz eden A Milli Takım’ın teknik patronu ön alan presiyle rakibin tüm planlarını alt üst etti. Savunmada çok sağlam duran ay-yıldızlılar duran top ve hızlı hücumdan iki gol bulurken, Fransa ofansif anlamda son 10 yılın en kötü performansını sergiledi
2020 Avrupa Şampiyonası finalleri yolunda 3’te 3 yapan A Milli Takımımız, Fransa karşısında taktiksel açıdan da tarihi bir zafer elde etti. Teknik Direktör Şenol Güneş bir hafta boyunca analizler, taktik detaylar ve çalışmalarla 2018 Dünya Kupası’nın şampiyonu Fransa’yı 2-0’la geçti. Dev rakibini yenen ay-yıldızlılar, taktiksel bir gösteri sergiledi.
Şenol Güneş, Fransa’yı teknik patronları Didier Deschamps’ın kendi taktitiğiyle bitirdi. EURO 2016’da final oynayan, 2018 Dünya Kupası’nda da şampiyon olan Horozları kendi planlarıyla dize getiren Güneş ve ekibi şu metotları izledi:
-Topu oyunun genelinde karşı tarafa bırakarak, alan savunması ve ön alan presiyle rakibi yıldırmak.
Dorukhan’a yeni rol
- Savunmada ayakta kalıp, dizilişleri iyi ayarlamak.
-Basit futbol oynayarak, özellikle hücumda ön alan presleriyle hızlı ataklar yakalamak.
-Korner ve serbest atış gibi hava topu mücadelelerinde, adam adama savunmayla sert olmak. Hücumda da duran top varyasyonlarıyla rakibi şaşırtmak.
Bu metotlar işe yaradı ve tarihi galibiyet alındı. Buna göre Fransa yüzde 63’e 37’lik topla oynama üstünlüğü, 474’e 240’la daha fazla pas isabetine rağmen hücumda ve savunmada sürekli aksadı. Türkiye, 11 şut çekip, 6 isabet bulurken, 2 de gol attı.
Horozlar ise 4 şut denemesine karşın sıfır isabetle, son 10 yılın en kötü maçını oynadı. Savunmadan çıkarken ilk kez daha çok topa sahip taraf olan Horozlar, basit pas hatalarını çok yaptı. Tam 4 kez çıkarken top kaybeden Fransa, birinde de Cengiz Ünder’in golüne engel olamadı.
Özellikle Ngolo Kante’nin olmamasını iyi hesap eden Şenol Güneş ve teknik heyet, Dorukhan Toköz’ü gizli kahraman haline getirdi. Sahadaki gerçek ‘Kante’ rolüne bürünen Dorukhan, yüzde 80’i aşan pas isabeti ve 1 asistle geceyi noktaladı.