Futbol ‘Türk sporu zirveye çıkacak’

‘Türk sporu zirveye çıkacak’

23.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bakan Kasapoğlu, “Yürüdüğümüz bu yolu birlikte büyüteceğiz. Yeter ki çabaya ortak olalım. Türk sporu hem sporcu sayısındaki artışla hem de farklı branşların güçlenmesiyle zirveye ulaşacak. Bunu hak eden bir milletimiz var” dedi.

‘Türk sporu zirveye çıkacak’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öncelikle büyük geleneği sürdürdüğü için Yıldırım Demirören ve Demirören Medya’ya teşekkür etti.

Haberin Devamı

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Türk halkının büyük bir gurur yaşadığını belirten Bakan Kasapoğlu, “Benim için unutulmaz anılarla geçen bir süreçti. 2019’da da başarılı bir süreç yaşamıştık. O zaman ‘Bu başarılar olimpiyatlarda taçlanacak’ demiştim. Tokyo’da bir çıta yakaladık. İnşallah bunu 2024 ve sonrasında devam ettireceğiz” dedi.

Kadın odaklı spor politikasının da devam edeceğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Burada jüri üyelerimiz var. Kadın sayısı artan bir ekip var. Kadınların olmadığı bir yürüyüşün başarılı olacağını düşünmüyorum. Kadınlarımızı sporda daha fazla görmenin çabası içindeyiz. Bu jüri de bile felsefemizin gerçekleştiğini görmekten mutluluk duyuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Olimpiyatlarda birçok branşta madalya almanın önemini de hatırlatan Kasapoğlu, “Yürüdüğümüz yolu birlikte büyüteceğiz. Yeterki bu çabaya ortak olalım. Türk sporu hem sporcu sayısındaki artışla hem de farklı branşların güçlenmesiyle zirveye ulaşacak. Bunu hak eden bir milletimiz var. 84 milyonun olimpiyatlarda nasıl kenetlendiğini gördük” ifadelerini kullandı.

Sürpriz kutlama

Jüri toplantısının sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na tatlı bir sürpriz yapıldı. Dün yeni yaşına giren Kasapoğlu’na, olimpiyatlarda mücadele veren milli sporcuların videolu kutlama mesajları izlettirildi. Çok duygulanan Kasapoğlu, ardından kendisi için hazırlanan pastayı kesti.

Kadın futbolu konuşulsun’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir son dönemde kadın futbolunun konuşulmasını çok önemsediklerini söyledi. Özdemir, “Jüride bu kadar fazla kadın katılımcı olmasından dolayı mutluyum. Biz istiyoruz ki kadın futbol takımımız konuşulsun. Kadınlar Süper Ligi başladı. O kadar çok kulüp katıldı ki iki gruba ayırdık. İlk hafta derbi ile başladı. Bu ligden milli takıma çok fazla oyuncu yetişecek. Ayrıca Milliyet’e kadın futboluna desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yazarlar