Voleybol Türk voleybol tarihinde bir ilk! Eczacıbaşı, Fenerbahçe Opet ve VakıfBank şov yaptı

Türk voleybol tarihinde bir ilk! Eczacıbaşı, Fenerbahçe Opet ve VakıfBank şov yaptı

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk voleybolu hafta içinde büyük bir gurur daha yaşattı. Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit ve Vakıfbank, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final bileti alarak, 1960 yılından itibaren düzenlenen organizasyonda bir ilki başardı.

Türk voleybol tarihinde bir ilk Eczacıbaşı, Fenerbahçe Opet ve VakıfBank şov yaptı

Bugüne kadar Türkiye’ye birçok ilki yaşatan kadın voleybol kulüplerimiz başarılarına bir yenisini ekledi. CEV Şampiyonlar Ligi’nde hafta içinde yarı finalistler belli oldu. 1960 yılından itibaren düzenlenen dev organizasyonda Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavic ve Vakıfbank yollarına devam ederek bir ilki daha başardı.

Haberin Devamı

Rakiplere bakıldığında en tehlikeli ekip Fenerbahçe Opet’in rakibi Carraro Imoco Conegliano’ydu. Çünkü takımın başındaki Santarelli, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın daha yeni antrenörü olmuş, Haak ise Vakıfbank ile tamamlanan 5 kupalı sezonun ardından İtalyan temsilcisinin yolunu tutmuştu.
Ama iki maçta da öyle bir Fenerbahçe vardı ki sahada rakip farketmezdi. İlk maçı 3-0 kazandıktan sonra, rövanşta da 2-0 öne geçince yarı final biletini alan sarı-lacivertliler ikinci karşılaşmayı kaybetse de bu mutluluğu gölgelemedi. Sezona çok da istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe’de bu çıkışın en büyük payı Melisa Vargas’tı.

Eczacıbaşı Dynavit ise yoluna dolu dizgin devam ediyor. Misli.com Sultanlar Ligi’nde namağlup liderlik koltuğunda oturan turuncu-beyazlılar, Boskovic ve doğru transferlerle iyi bir takım kurmanın avantajını çok iyi kullanıyor. Eczacıbaşı da son engelde Polonya ekibi Developres Rzeszow’u 3-1 ve 3-2 kazandığı maçlar sonunda elemeyi başardı. İki mücadeleyi toplam 57 sayıyla tamamlayan Boskovic artık bu önemli kupayı ne kadar istediğini bir kez daha kanıtladı.

Haberin Devamı

Geçen sezonun 5 kupalı takımı Vakıfbank ise bildiğimiz gibi. Haak’ın gidişi takımda bir çatlak açar mı diye sormamıza gerek kalmadan sarı-siyahlılar başka bir dünya yıldızı Egonu’yu takıma kazandırdı. Onlar da Vero Volley Milano’yu 3-0 ve 3-2 maçlarla eledi. Şimdi yarı finalde üç takımımızın gururunu yaşarken, artık kupayı kimin kazanacağının hesapları yapılmaya başlandı.

ALKIŞLAR GİZEM ÖRGE'YE

Fenerbahçe Opet’in başarılı liberosu Gizem Örge, hafta içinde hem sarı-lacivertliler ile yoluna devam etmenin sevincini yaşadı, hem de kariyerine yeni bir başarıyı daha ekledi. Daha önce Vakıfbank forması giyen ve birçok kupayı sarı-siyahlı takımla kaldırmayı başaran Örge, Fenerbahçe’de de bu istikrarını sürdürdü. Tecrübeli voleybolcu, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 10. kez final-four biletini aldı.

NOVARA'DA TANIDIK İSİM

Şampiyonlar Ligi’nde üç takımımızın dışında kalan diğer ekip İtalyan temsilcisi Igor Gorgonzola Novara’da da tanıdık bir isim göze çarpıyor. O da Vakıfbank’tan Novara’nın yolunu tutan Ebrar Karakurt. Eczacıbaşı Dynavit’in rakibi olan milli voleybolcu, şu anda dev organizasyonda Vakıfbank’ın yıldızı Paulo Egonu’nun ardından (197), 169 sayıyla en skorerler listesinde ikinci sırada oturuyor.

Haberin Devamı

Yazarlar