Voleybol Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü!

Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü!

23.09.2023 - 15:20 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Japonya ile karşılaştığı zorlu mücadelete Hande Baladın ve Melissa Vargas performanslarıyla geri dönüşün mimarları oldu. Karşılaşmanın ikinci setinde başantrenör Santarelli'nin hakeme itirazı ise dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde ev sahibi Japonya'yı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 3-1 mağlup etti. Filenin Sultanları'nda Japonya karşısındaki muhteşem geri dönüşü Hande Baladın ateşledi. Melissa Vargas'ın ise üçüncü sette oyuna ağırlığını koyması muhteşem geri dönüşü taçlandırdı. Maçın ikinci setinde Santarelli'nin hakeme yaptığı yoğun itiraz ise dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

21 MAÇ ÖNCE JAPONYA'YA YENİLMİŞTİK

A Milli Kadın Voleybol Takımı son olarak Milletler Ligi'nde Japonya'ya 3-2 mağlup olmuştu. Filenin Sultanları, Japonya'ya 3-2 kaybettikten sonra tam 20 karşılaşmada rakiplerini mağlup ederek inanılmaz bir galibiyet serisi yakalamıştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'yı 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde mağlup ederek galibiyet serisini 21 maça çıkardı ve olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü

JAPONYA HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya Japonya hızlı başladı. Kendi sahasında seyirci desteğini de alan Japonya ilk seti 25-22 kazanarak mücadelede 1-0 öne geçti. İkinci sette de uzun süre üstünlüğünü koruyan Japonya için kırılma anı Filenin Sultanları'nın skorun 23-20'ye geldiği anda kullandığı itiraz oldu. İtirazında haklı bulunan Sultanlar, seti 25-22 kazandı ve durumu eşitledi: 1-1

Haberin Devamı

Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü

SANTARELLI'DEN İTİRAZ

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Santarelli, Japonya'nın savunmada karşıladığı topun anten dışından geldiği yönünde maçın hakemine itirazda bulundu. Filenin Sultanları karşı hücumda Cansu'nun pasında Hande ile sayıyı buldu.

Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü

HANDE BALADIN VE MELISSA VARGAS İŞBİRLİĞİ

Üçüncü sette Hande Baladın ve Melissa Vargas maça ağırlığını koydu. İlk iki sette birçok blok sayısı veren Melissa Vargas, Japonya savunması tarafından durdurulamadı. Hande Baladın ise maçın genelinde sergilediği iyi performansına üçüncü sette de devam etti ve Melissa Vargas'a skor desteği sağladı.

SANTARELLI'DEN ÜST ÜSTE MOLALAR! İNANILMAZ DÖNÜŞ

Japonya üçüncü sete tutunmayı başardı. A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Santarelli 17-13 ve 17-15'lik skorların ardından üst üste iki mola kullandı. A Milli Takım'ın kötü serisini ise Melissa Vargas kırdı. Yıldız oyuncunun sayısıyla Filenin Sultanları durumu 18-15'e getirdi. Japonya üçüncü sette inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak 24-22 ile set sayısı imkanı yakaladı. Melissa Vargas'ın sayısı ve Cansu Özbay'ın etkili servisleriyle seti kıran Sultanlar, Hande Baladın'ın sayısıyla 25-24 öne geçen Sultanlar, set sayısında Japonya'nın yerleşim hatasıyla 26-24 kazandığı setin ardından maçta durumu 2-1'e getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye-Japonya maçında Santarelli çılgına döndü

SON SETTE ZORLANMADAN OLİMPİYAT VİZESİ ALDIK

A Milli Kadın Voleybol Takımı, dördüncü ve son sette Japonya'yı adeta sahadan sildi. Bu sette kaptan Eda Erdem, İlkin Aydın, Melissa Vargas ve Hande Baladın'la etkili olan Filenin Sultanları, seti 25-12 kazanarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.