Türkiye Kupası Türkiye Kupası'nda format değişiyor!

Türkiye Kupası'nda format değişiyor!

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası’nda kura çekiminde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye Kupası’nın formatını da değiştireceğiz. Yakın zamanda yeni formatı paylaşacağız” dedi.

Türkiye Kupasında format değişiyor

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda yapılan kura çekiminde kürsüye çıkan Büyükekşi, “62 yıldan beri devam eden bir gelenek olan Ziraat Türkiye Kupası da en değerli markalarımızdan biri. Türkiye’nin her bölgesinden katılımın olduğu çok özel bir kupadan bahsediyoruz. Alt lig takımlarının, üst takımlarını yenebildiği bir kupadan bahsediyoruz. Futbol tutkusu, coşkusu ve Fair Play ruhunun yansıtılmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tek maç eleme usulüne göre 9-10 ve 11 Ocak tarihlerinde oynanacak kupa maçlarında eşleşmeler şöyle:

Beşiktaş-Eyüpspor, Antalya-Pendikspor, Galatasaray-Ümraniyespor, Gaziantep FK-Bodrum FK, Trabzonspor-Manisa FK, F.Karagümrük - Kırklareli, MKE Ankaragücü - Ç.Rize, R.Başakşehir-Boluspor, Fenerbahçe-Adanaspor, Alanyaspor-Samsunspor, Hatayspor-Sakaryaspor, Sivasspor-Keçiörengücü, Kasımpaşa-Bandırmaspor, Konyaspor-Göztepe, Adana DS-24Erzincanspor, Kayseri-Gençlerbirliği.

Yazarlar