Türkiye Kupası Türkiye Kupası'nda gözler final maçında!

Türkiye Kupası'nda gözler final maçında!

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de yeni bir final heyecanı yaşanacak. 2006, 2007 ve 2009’da Türkiye Kupası finallerinin oynandığı İzmir’de son olarak 18 Mayıs 2021’de Beşiktaş ile Antalyaspor arasındaki final de Gürsel Aksel Stadı’nda yapılmıştı. Kapılarını 26 Ocak 2020’de açan stat, önemli bir finale daha sahne olacak.

Türkiye Kupasında gözler final maçında

Hem Fenerbahçe hem de Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluk istiyor. Türkiye Kupası’nı daha önce en son 2013 senesinde kazanan, 2018’de de finalde Akhisarspor’a mağlup olan Fenerbahçe, 10 yıllık kupa hasretine İzmir’de son vermeye çalışacak. Sarı-lacivertliler, İzmir’de daha önce 2006 ve 2009’da Atatürk Stadı’ndaki finallerde Beşiktaş’a 3-2 ve 4-2 yenilerek kupayı kaybetmişti. Öte yandan Fenerbahçe, 2014 yılından bu yana hiçbir resmi organizasyonda kupa kazanamadı. Tarihinde üçüncü kez finale çıkacak Başakşehir ise 2011’de Beşiktaş’a, 2017’de Konyaspor’a seri penaltılarla yenilip kupadan olmuştu. Turuncu-lacivertliler 2020’deki lig şampiyonluğundan sonra müzesine bir Türkiye Kupası da eklemek istiyor.

Haberin Devamı

ESKİ DOSTLAR RAKİP

Fenerbahçe ile Başakşehir’in bugünkü dev finalinde eski dostlar birbirine rakip olacak. Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu ile yardımcı antrenörler Selçuk Şahin ve Pierre Webo, eski takımlarına karşı kupa mücadelesi verecek. Yine turunculacivertli formayla sahaya çıkacak Deniz Türüç, Volkan Babacan ve Şener Özbayraklı gibi isimler de Fenerbahçe’de daha önce oynamıştı. Fenerbahçe cephesinde ise İrfan Can Kahveci daha önce şampiyonluk yaşadığı Başakşehir’e karşı bu kez kupa finalinde rakip olacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao, Zajc, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Valencia, Batshuayi

Başakşehir: Muhammed Şengezer, Şener Özbayraklı, Touba, Duarte, Lima, Biglia, Berkay Özcan, Januzaj, Deniz Türüç, Keny, Figueiredo

Haberin Devamı