Voleybol Türkiye turnuva rekorunu kırdı! Gabi'den çok konuşulacak Egonu sözleri

Türkiye turnuva rekorunu kırdı! Gabi'den çok konuşulacak Egonu sözleri

17.07.2022 - 10:21 | Son Güncellenme:

Milletler Ligi'nde güçlü rakibi İtalya ile karşılaşan Filenin Sultanları, süper star Paola Egonu'yu durduramadı. Türkiye sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Mücadele sonrası Guiedetti'nin sözleri büyük yankı uyandırdı. Türkiye turnuva tarihinin rekorunu kırarak büyük başarı elde etti. Öte yandan İtalya'nın finaldeki rakibi Brezilya'da Gabi'den iddialı sözler geldi.

Türkiye turnuva rekorunu kırdı Gabiden çok konuşulacak Egonu sözleri

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nin yarı finalinde İtalya'yla karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka İtalya'nın 3-0'lık galibiyetiyle tamamlandı. Mücadele sonrası başantrenör Guiedetti'nin dikkat çekti. Türkiye turnuva rekorunu kırarak büyük  başarı elde etti. Öte yandan İtalya'nın finaldeki rakibi Brezilya'da Gabi'den iddialı sözler geldi.

Haberin Devamı

TARAFTARDAN BÜYÜK DESTEK
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın İtalya ile oynadığı müsabakaya Başkent'teki taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Filenin Sultanları'nın Ankara Spor Salonu'ndaki mücadelesinde salon tamamen doldu. Taraftarlar maç boyunca A Milli Kadın Voleybol Takımı'na destek verdi.

Türkiye turnuva rekorunu kırdı Gabiden çok konuşulacak Egonu sözleri

EGONU'DAN 26 SAYI
VakıfBank'ın transfer ettiği Paola Egonu, A Milli Kadın Voleybol Takımı'na karşı oynanan maçta inanılmaz bir performans sergiledi. Tecrübeli voleybolcu 26 sayı üretti ve müsabakanın en skorer ismi oldu. İtalyan yıldız 3 blok bir ace ile dikkat çekti. İtalya'da Egonu'yu 11 sayı ile Caterina Bosetti takip etti.

EBRAR 14 SAYI ATTI
Türkiye'de Ebrar Karakurt 14 sayı ile mücadele etti. Eda Erdem Dündar 11 sayı ile oynarken onu 8 sayı ile Zehra Güneş izledi.

Haberin Devamı

REKOR KIRILDI
Ankara Spor Salonu’nda oynanan müssabakada seyirci rekoru kırıldı. Türkiye-İtalya karşılaşmasında 15 bin 420 seyirci ile VNL'in seyirci rekoru kırıldı. Perşmebe günü oynanan Türkiye-Tayland maçını 12 bin kişi izledi. Öte yandan çarşamba günü Ankara'da oynanan Brezilya - Japonya maçını 9 bin kişi, ABD - Sırbistan maçını ise 7 bin 250 işi seyretmişti.

Türkiye turnuva rekorunu kırdı Gabiden çok konuşulacak Egonu sözleri

EGONU: TARAFTARI ZAMAN ZAMAN ARKAMA ALDIM
Taraftardan övgü iel bahseden İtalyan yıldız, ''Türkiye'ye karşı oynamak çok heyecanlıydı. Ankara'da oynamak çok keyifliydi. Zaman zaman taraftarı da kendi tarafıma alabildim. Brezilya karşısında izlemesi güzel keyifli bir final olacak.'' dedi.

GUİDETTİ: İTALYA'NIN SEVİYESİNDE DEĞİLİZ
Giovanni Guidetti maç sonu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ''Maalesef maç beklediğim gibi gitti. Ön gördüğüm şekilde gitti. Üzülerek belirtmek isterim ki; şu anda İtalya'nın seviyesinde değiliz. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. İki tane harika iki set oynadık. 'Yeterli olmadığımız bölümlerden bir tanesi basit hatalardı. Onlar iyi oynadığında bizim sadece iyi oynamamız yetmiyor. Biz iyi oynadığımızda onların biraz daha kötü oynaması gerekiyor. Şu anki durumdan bahsediyorum. Çok fazla çalışmamız gerekiyor. Bizi destekleyen herkes Türk Milli Takımı'nın podyumda görmeyi hak ediyor. Yarın onlar için podyumda olabilmek için her şeyi yapacağız. Sırbistan'ı yenmek istiyoruz.''

Haberin Devamı

Türkiye turnuva rekorunu kırdı Gabiden çok konuşulacak Egonu sözleri

TÜRKİYE'NİN RAKİBİ SIRBİSTAN
Türkiye'nin üçünnlük maçında rakibi Sırbistan oldu. Sultanlar madalya için saat 15.00'da parkeye çıkacak. Şampiyonluk mnaçında ise Brezilya ile İtalya karşı karşıya gelecek. Müsabaka saat 18.30'da başlayacak.

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük, 2021 yılında da üçüncülük elde etti.

Türkiye turnuva rekorunu kırdı Gabiden çok konuşulacak Egonu sözleri

GABİ: ONLAR EGONU'YA SAHİP AMA...
Brezilya yarı finalde Sırvbistan'ı eleyerek adını finale yazdırdı. Türk seyircisinin Vakıdbank'ta yakından tandığı Gabi 15 sayı ile oynadı. Sambacılar'da en skorer isim 19 sayı ile Kisy Nascimento oldu. Brezilya'nın kaptanı Gabi Guimaraes, İtalya finali öncesi konuştu: ''İtalya bugün dünyanın en iyi oyuncusu olan ve her maçta 30 sayıya yaklaşan Egonu'ya sahip… Ama biz büyük hayalleri kuruyoruz ve yeteneğimize güveniyoruz. VNL'de şampiyon olmak istiyoruz.''

Haberin Devamı

Gabi ve Egonu daha önce CEV Şampiyonlar Ligi Finali'nde karşı karşıya gelirken Vakıfbank kupaya uzanmıştı. Gabi ise MVP seçilerek ödüllendirilmişti. Brezilyalı yıldız o maçtan sonra aldığı ödüle şaşırdığını itiraf ederek "Dürüst olmak gerekirse çok şaşırdım, beklemiyordum... Çok duygulandım. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak gerçekten bir rüyaydı . Bunu dört gözle beklemiyordum, bu yüzden hedefim gerçekten maçı kazanmaktı. Egonu'nun istese de istemese de kazanamamasına gerçekten şaşırdım, maçı kazanmamasına rağmen finalde 39 sayı ve inanılmaz bir şampiyonluk elde etti. " cevabını vermişti.

Türkiye turnuva rekorunu kırdı Gabiden çok konuşulacak Egonu sözleri