Milli Takım Türkiye'nin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

Türkiye'nin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

09.10.2022 - 15:41 | Son Güncellenme:

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin kura çekimi, Almanya'nın Frankfurt kentindeki Festhalle Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kura çekiminde 4'üncü torbada yer alan Türkiye, Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya'nın bulunduğu D Grubu'na düştü. İşte UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacağımız rakipleri tanıyalım...

Türkiyenin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin kura çekimi, Almanya'nın Frankfurt kentindeki Festhalle Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kura çekiminde 4'üncü torbada yer alan Türkiye, D Grubu'na düştü. Ay-yıldızlılar, D Grubu'nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile karşı karşıya gelecek. Grup müsabakaları 23-25 Mart 2023'te başlayacak ve 19-21 Kasım 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla sona erecek.

Haberin Devamı

RAKİPLERİMİZ TANIYALIM

Hırvatistan: FIFA Dünya Sıralaması'nda 12. sırada yer alan Hırvatistan, Fransa'da oynanan Dünya Kupası'nda finale kadar yükselme başarısı göstermişti. 1998 Dünya Kupası'nda da üçüncü olan Hırvatistan kadrosunda Josko Gvardiol, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Luka Modric gibi önemli yıldızları barındırıyor.

Türkiyenin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

EURO 2008'DE KARŞILAŞTIK

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası Çeyrek Final maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelmiş, 1-1 biten karşılaşma sonrasında Ay-Yıldızlılar penaltılarda 4-2 yenerek yarı finale yükselmişti.

YILDIZI YÜKSELEN GALLER

Galler: Son yıllarda yıldızı yükselen Galler ise FIFA Dünya Sıralaması'nda 19. sırada yer alıyor. Milli Takımımız, Galler ile Euro 2020'de karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 2-0 mağlup ayrılmıştık. Galler kadrosunda Gareth Bale, Brennan Johnson, Daniel James, Neco Williams, Ethan Ampadu gibi yıldız oyuncuları barındırıyor.

Haberin Devamı

Türkiyenin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

BALE OYNAYACAK MI?

Galler Teknik Direktörü Robert Page, kura çekiminin ardından Gareth Bale'in oynayıp oynamayacağına yönelik soruya şu şekilde cevap verdi: "Gareth Bale oynayabildiği kadar oynayacak. Harika bir enerjisi var. Los Angeles'ta oynamaya devam ediyor. Benim için 2023-24'te olacak" dedi.

BURSA'DA YENDİK

Ermenistan: FIFA Dünya Sıralaması'nda 93. sırada yer alan Ermenistan ile en son 2010 Dünya Kupası Elemeleri Grup maçında karşı karşıya gelmiştik. Bursa'da oynanan mücadeleyi Ay-yıldızlı ekibimiz 2-0 kazanmıştı. Ermenistan'ın kadrosunda öne çıkan isimler ise şu şekilde: Eduard Spertsyan, Lucas Zelarayan, Tigran Barseghyan.

Türkiyenin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

SIK SIK KARŞILAŞIYORUZ

Letonya: Gruptaki son rakibimiz ise FIFA Dünya Sıralaması'nda 134. sırada yer alan Letonya. Sık sık karşı karşıya geldiğimiz Letonya ile en son Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele etmiştik. Milli Takım ilk maçta Letonya ile 3-3 berabere kalırken, 2. maçta ise rakibini 90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan bulduğu gol ile 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Letonya'nın kadrosunda dikkat çeken isimler ise şu şekilde: Raimond Krollis, Vladislavs Gutkovskis, Andrejs Ciganiks, Kaspars Dubra.

Haberin Devamı

RUSYA MEN EDİLDİ, ALMANYA DOĞRUDAN KATILACAK

2024 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Almanya, turnuvaya doğrudan katılacağı için eleme kuralarında yer almayacak. Ayrıca UEFA'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'ndan men ettiğini açıkladığı Rusya da elemelerde yer alamayacak.

Türkiyenin rakiplerini tanıyalım: Gareth Bale gerçekleri

FİNAL BERLİN'DE

53 ülkenin katılacağı ve 10 grubun yer alacağı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 10 grubun 7'sinde 5, 3'ünde ise 6 takım bulunuyor. Grup müsabakaları 23-25 Mart 2023'te başlayacak ve 19-21 Kasım 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla sona erecek. Organizasyonda grup liderleri ve ikinciler, isimlerini finallere yazdıracak. Finallere kalacak diğer 3 takım ise play-off maçlarının ardından belli olacak. 4 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihlerinde 10 şehirde gerçekleştirilecek 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin açılış maçı, Münih'te bulunan Allianz Arena'da; final karşılaşması ise Berlin'de bulunan Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.