Voleybol TVF Başkanı Üstündağ'ın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin!

TVF Başkanı Üstündağ'ın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin!

13.10.2022 - 08:19 | Son Güncellenme:

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde, ABD'ye 3-0 ile elenen Filenin Sultanları hakkında yapılan eleştirilere çok sert bir yanıt vermişti.

TVF Başkanı Üstündağın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin

Son yıllarda elde ettikleri başarılarla Türkiye'nin gurur haline gelen Filenin Sultanları, yakaladıkları altın jenerasyonla tüm turnuvalarda adından söz ettirmeyi başardı. Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Baladın ve Cansu Özbay'dan oluşan genç kadroya kaptanlık eden Eda Erdem ve Meryem Boz gibi tecrübeli isimler, milli formanın hakkını vererek Dünya Şampiyonası'nda da son ana kadar mücadele etti.

Haberin Devamı

TVF Başkanı Üstündağın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin

Filenin Sultanları çeyrek finalde ABD'ye 3-0 ile elenerek turnuvaya veda etti ama mücadelesiyle yine alkış aldı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'ye 3-0 mağlup olarak Dünya Şampiyonası'ndan elenmesi sonrası Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TRT Spor canlı yayınına bağlanarak Filenin Sultanları hakkında eleştiride bulunanlara sert bir yanıt vermişti.

TVF Başkanı Üstündağın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin

Üstündağ şu ifadeleri kullanmıştı;

"Sosyal medyada şunları gördük. Giovanni, Zehra'yı sakatlık bahanesiyle oynatmayıp Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa maçına hazırlıyor diye şeyler okuyoruz. Biz öyle bir hocayı çalıştırmaz öyle bir oyuncuyu da oynatmayız. Bu evlatlarıma laf söyletmem. O çocuğun günlerce ağladığına kaçınız şahit oldunuz? Dün ve bugün kaç iğne ile oynadığına kaçınız şahit oldunuz? Ebrar'ın sakatlık yüzünden gözyaşına birlikte şahit olduk. Döndü mücadelesini yaptı. Ülkenin gururu oldular."

Haberin Devamı

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın bu sözleri çok konuşulurken Milliyet'in yazarlarından Mustafa Anıklı, bugünkü yazısında ironik bir şekilde Üstündağ'ın sözlerine yanıt verdi. Anıklı, "En büyük suçunuz, voleybolda, kulüpler ve milli takımlar seviyesinde Türkiye'yi başarılara alıştırmak." ifadesini kullandı.

TVF Başkanı Üstündağın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin

İşte Mustafa Anıklı'nın bugünkü yazısındaki o bölüm;

"Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde, ABD'ye 3-0 ile elenen "Sultanlar" hakkında öyle bir konuştu ki...

Kısaca ne diyor Üstündağ:

"Çeyrek finalde eleniyoruz. Gidemediğimiz günler vardı... Türk voleybolu için en hayırlısı neyse onu yapacağız. Guidetti, Zehra'yı sakatlık bahanesiyle kulüp maçına hazırlıyormuş... O çocuğun günlerdir gözyaşını kimse görmedi. Ebrar'ın sakatlığında gözyaşına şahit olduk. Ve döndü, mücadelesine devam etti. Ellerinden geleni yaptılar. Fake hesaplarla evlatlarıma hakaret ediyorlar, bunu da camiadan kişiler retweet ediyorlar. 30 tane imza toplasınlar, gelsinler, görevi bırakmazsam namerdim."

TVF Başkanı Üstündağın sözlerine yanıt: Kusura bakmayın ama hata sizin

Kusura bakmayın ama hata sizin Üstündağ... En büyük suçunuz, voleybolda, kulüpler ve milli takımlar seviyesinde Türkiye'yi başarılara alıştırmak... Çıta yükseldikçe, herkes bir sonraki başarıyı beklemeye başladı. Ne vardı buralara kadar gelecek! Bıraksaydınız, Sultanlar orta karar devam etselerdi... O zaman "başarısızlık" kavramı olmayacaktı.

Haberin Devamı