Futbol Uçar: İyi bir ders çıkardık

Uçar: İyi bir ders çıkardık

16.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü, Paraguay maçı için “Bu tarz oynayan takımları görme açısından önemli bir fırsat oldu” dedi

Uçar: İyi bir ders çıkardık

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Paraguay ile oynadığı maçı 1-0 kaybeden 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın hocası Feyyaz Uçar, müsabakadan iyi bir ders aldıklarını söyledi.
Uçar, organizasyon öncesinde Güney Amerika’dan bir takımla hazırlık maçı yapmayı özellikle istediklerini belirterek, “Grubumuzda biri Orta Amerika, biri de Güney Amerika’dan iki takım var. Agresif oyunu seven futbolculara sahipler. Pozisyon bulduklarında çok çabuk ani atağa çıkabiliyorlar. Bu tarz oynayan takımları görme açısından önemli bir fırsat oldu” diye konuştu.
Feyyaz Uçar, karşılaşmada istedikleri kadar pozisyon bulamadıklarını dile getirerek, “Oyunun sonlarına doğru rakibin geri çekilmesiyle birkaç pozisyon bulduk. Gol olabilirlerdi ama daha net pozisyonlar yakalamalıydık. Bizim için iyi bir ders oldu. Kamptan İstanbul’a döndükten sonra biraz kupanın atmosferinden uzaklaştık. Bir çok noktada eksikliklerimiz mevcuttu. Aslında konsantrasyonda da sıkıntımız vardı. Onlar bizden çok daha iyi konsantre olmuşlardı. Dönen ikinci topların hepsini aldılar. Zaman zaman oyunun dışında kaldık” dedi.

Haberin Devamı

Takıma iki gün izin
Teknik Direktör Feyyaz Uçar, Paraguay maçı sonrası futbolculara iki gün izin verdi. Ay-yıldızlılar, pazartesi günü Trabzon’a geçerek hazırlıklarını Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki Cemil Usta Sahası’nda sürdürecek. 20 Yaş Altı Milli Takımı, Dünya Kupası’nda grup maçlarını Trabzon ve Rize’de oynayacak.