Konferans Ligi UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde skandal olay! 42 yıl sonra bir ilk

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde skandal olay! 42 yıl sonra bir ilk

08.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi Final maçında Fiorentina ile West Ham United karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçta skandal bir olay yaşandı. Kupayı kaldıran Premier Lig temsilcisi, 42 yıl sonra bir ilki yaşadı.

UEFA Avrupa Konferans Liginde skandal olay 42 yıl sonra bir ilk

Avrupa'nın kulüpler bazındaki üçüncü kupası UEFA Konferans Ligi'nde West Ham United, Fiorentina ile kozlarını paylaştı. Fortuna Arena'da oynanan maçta büyük bir skandal yaşandı. Kupanın sahibi olan İngiliz temsilcisi West Ham United, 42 yıl sonra bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Fiorentina karşılaşmaya; Terracciano - Dodo, Milenkovic, Ranieri, Biraghi, Bonaventura, Amrabat, Mandragora, Gonzalez, Kouame ve Jovic 11’iyle çıktı.

West Ham United ise; Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson, Soucek, Rice, Bowen, Paqueta, Benrahma ve Antonio ile sahadaydı.

TOP AZ FARKLA DIŞARI GİTTİ

Karşılaşmanın 26. dakikasında sağ kanattan kullanılan kornerde Biraghi ortayı yaptı, kale sahasında bulunan Milenkovic'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

TRİBÜNDEN YABANCI MADDE ATILDI, KANLAR İÇİNDE KALDI

Müsabakanın 33. dakikasında Fiorentina'da Biraghi sağ kanattan köşe vuruşunu kullanmak istedi ancak bu esnada West Ham United taraftarı tecrübeli oyuncuya yabancı madde attı. Atılan bu yabancı madde, İtalyan futbolcunun başına isabet etti ve Biraghi'nin başı kanlar içinde kaldı.

Haberin Devamı

Sağlık ekibinin oyuna girmesiyle oyun durdu ve tecrübeli futbolcunun tedavisi yapıldı. Başına bandaj sarılan Biraghi yeniden sahaya döndü ve oyuna devam etti.

UEFA Avrupa Konferans Liginde skandal olay 42 yıl sonra bir ilk

GOL İPTAL OLDU

45+5. dakikada Fiorentina'nın golü ofsayta takıldı. Sağ kanatta topla buluşan Gonzalez ortayı yaptı, arka direkte bulunan Kouame'nin kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Ardından Jovic kale sahasından kafayı vurdu ve top çizgiyi geçti. Ancak pozisyonun tamamlanmasının ardından Jovic için ofsayt bayrağı kaldırıldı.

PENALTI KARARI

Heyecan dolu maçın 60. dakikasında West Ham United penaltı kazandı. Var tavsiyesi ile kenara gelen hakem Cerro, Biraghi'nin topa müdahalede bulunduğu pozisyonu monitörde izledi ve elle oynama tespit ederek beyaz noktayı gösterdi.

BENRAHMA HATA YAPMADI

Penaltıyı kullanan Benrahma sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu kaleci Terracciano'nun solundan ağlara gönderdi.

UEFA Avrupa Konferans Liginde skandal olay 42 yıl sonra bir ilk

SKOR EŞİTLENDİ

Fiorentina, 67. dakikada skora tekrardan denge getirdi. Amrabat'ın uzun pasının ardından Gonzalez'in kafayla indirdiği topu ceza sahası içi sağ çaprazında kontrol eden Bonaventura sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top uzak köşeden ağlarla buluştu.

ŞAMPİYONLUĞU GETİREN GOL 90'DA GELDİ

90. dakikada West Ham United, Bowen ile 2-1 öne geçti. Paqueta'nın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Bowen ceza sahası ön çizgisi üzerinden sol çaprazdan sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Terracciano'dan seken top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Nefes kesen maçta başka gol çıkmadı ve West Ham United, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyon oldu.

UEFA Avrupa Konferans Liginde skandal olay 42 yıl sonra bir ilk

İNGİLİZ EKİBİ TURNUVAYI NAMAĞLUP BİTİRDİ

İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United, UEFA Avrupa Konferans Ligi Şampiyonluğu serüveninde çıktığı müsabakalarda hiç mağlup olmadı. B Grubunu 6 galibiyet alarak 18 puanla 1’inci sırada tamamlayan İngiliz ekibi, son 16 turunda AEK Larnaca ile karşı karşıya geldi. Son 16 turu ilk maçında deplasmanda Kıbrıs ekibini 2-0 ile geçerken, evinde oynadığı rövanş maçında da rakibini 4-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Belçika ekibi Gent ile karşılaşan West Ham, 1-1’in rövanşında evinde 4-1 kazanarak yarı finalist oldu. Yarı finalde Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar’ı da evinde 2-1, rövanşında ise 1-0 mağlup edip finalde İtalya ekibi Fiorentina’nın rakibi oldu. İngiliz ekibi, final karşılaşmasında da rakibini 2-1 ile geçerek namağlup şekilde turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Haberin Devamı

42 YIL SONRA KUPA KAZANDI

West Ham United, 42 yıl sonra ilk resmi kupasını müzesine götürdü. İngiliz temsilcisi West Ham, son kupa zaferini 1980-1981 sezonunda kazandığı İngiltere Championship şampiyonluğu ile yaşamıştı.

Öte yandan 1998/1999 sezonunda sona eren UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda West Ham United 1965 senesinde mutlu sona ulaşmıştı.

UEFA Avrupa Konferans Liginde skandal olay 42 yıl sonra bir ilk