Fenerbahçe UEFA, Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'lı futbolcu Granqvist cezasını indirdi

UEFA, Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'lı futbolcu Granqvist cezasını indirdi

14.02.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

Krasnodar savunmasının tecrübeli ismi Andreas Granqvist, Fenerbahçe karşısında 2 maçta da forma giyemeyecekti, ancak cezasında indirime gidildi.

UEFA, Fenerbahçenin rakibi Krasnodarlı futbolcu Granqvist cezasını indirdi

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Krasnodar, Perşembe günkü maç öncesi gelen haberle sevindi. Rus ekibinin deneyimli savunma oyuncusu Andreas Granqvist, grup aşamasının son maçında Nice karşısında direkt kırmızı kart görmüştü.

'Kasıt yok' ve 'Sicili temiz' savunması

Rakibinin ayak bileğine basarak çok sert bir hareket yapan İsveçli futbolcunun durumunu görüşen UEFA Disiplin Komitesi 26 Ocak'ta aldığı kararla, oyuncuya iki maç men cezası vermişti. Bunun üzerine Krasnodar itirazda bulundu, Granqvist'in hareketi kasıtlı yapmadığını, ayrıca kariyeri boyunca da bu tip sert hareketler yapan bir isim olmadığını savunarak cezada indirim talep etti.

İstanbul'da sahaya çıkabilecek

UEFA Tahkim Kurulu konuyu görüştü ve Rus ekibinin yaptığı itirazı haklı buldu. İlk aldığı kararı değiştirerek, futbolcunun cezasını 1 maça indirdi. Fenerbahçe ile Rusya'da yapılacak maçta forma giyemeyecek Granqvist, İstanbul'daki rövanşta ise forma giyme şansı yakaladı.

Haberin Devamı

Bu sezon 26 maçta oynadı

İsveç Milli Takımı oyuncularından olan Andreas Granqvist, Krasnodar'a üç yıl önce İtalya'nın Genoa takımından transfer oldu. Rus ekibinin en istikrarlı isimlerinden olan 31 yaşındaki stoper, sezon 16'sı lig olmak üzere toplam 26 maçta forma giydi.

Yazarlar