Galatasaray UEFA Kupası'nda zaferi getiren krampon satışa çıkarıldı! Geliri depremzedelere bağışlanacak

UEFA Kupası'nda zaferi getiren krampon satışa çıkarıldı! Geliri depremzedelere bağışlanacak

12.02.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Arsenal'ı devirdiği UEFA Kupası Final maçında son golü atan Popescu'nun en değerli eşyası satışa çıkarıldı. Popescu'nun kramponunun satışından elde edilecek gelirin depremzedelere bağışlanacağı öğrenildi.

UEFA Kupasında zaferi getiren krampon satışa çıkarıldı Geliri depremzedelere bağışlanacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki deprem felaketi 10 ilimizde büyük yıkımları beraberinde getirdi. Spor dünyasından çok sayıda isim destek ve yardım kampanyası düzenlemeye başladı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Arsenal'ı seri penaltı atışlarında elediği ve UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğü tarihi finalde son penaltıyı kullanan Popescu'nun kramponu da satışa çıkarıldı.

IŞIL ALBEN FORMASINI SATIŞA ÇIKARDI

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın efsane oyuncularından Işıl Alben, sarı-kırmızılı forma altında THY Euroleague zaferi yaşamıştı. Başarılı oyuncu, finalde giydiği formayı geliri depremzedelere bağışlanmak üzere satışa çıkardı.

UEFA Kupasında zaferi getiren krampon satışa çıkarıldı Geliri depremzedelere bağışlanacak

POPESCU, TÜRKİYE'Yİ UNUTMADI

17 Mayıs 2000 tarihinde Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından biri olan UEFA Kupası zferi yaşandı. Temscilcimiz Galatasaray finalde İngiliz devi Arsenal'i penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ederek kupayı ülkemize getirmişti. Bu finalin son penaltısını ise Galatasaray'ın Rumen yıldızı Gheorghe Popescu atmıştı.

Haberin Devamı

Popescu'nun son penaltıyı attığı ve kupayı getirdiği kramponları, Rumen yıldızın da isteğiyle Menajer Bayram Tutumlu tarafından depremzedeler için satışa çıkarıldı. Bu satıştan elde edilecek gelir ise depremzedelere gönderilecek.

Sarı-kırmızılı futbolseverler ise, kramponları kulübün satın alarak Galatasaray Müzesi'nde sergilenmesini istiyor.

UEFA Kupasında zaferi getiren krampon satışa çıkarıldı Geliri depremzedelere bağışlanacak

2018'DE YİNE BAĞIŞ İÇİN SATILMIŞTI

Rumen yıldızın kramponları daha önce de satışa çıkarılmıştı. Rumen futbol adamı, 2018'de kramponlarını 2011 yılında geçirdiği felç nedeniyle futbolu bırakan Mihai Neu'nun vakfına bağışlamak için satmıştı.

O dönem kramponları satın alan Menajer Bayram Tutumlu da bu kez depremzedeler için kramponları satacak.

Popescu, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında kendisine ait sosyal medya hesabından ise; "Şoku hala üzerimden atamıyorum. Yıllar boyunca evim olmuş olan Türkiye benim için çok değerli, Türk Milleti'nin yaşadığı dramı görmek beni çok üzüyor. Tüm gönlüm ve şefkâtimle sizlerleyim" ifadelerini kullanmıştı.

Yazarlar