Şampiyonlar Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dev finalden 75 milyon euro!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dev finalden 75 milyon euro!

26.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’un ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finali ekonomik anlamda da Türkiye’ye ciddi bir katkı verecek.

UEFA Şampiyonlar Liginde dev finalden 75 milyon euro

Manchester City ile Inter arasında 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak dev maçın Türkiye’ye ekonomik açıdan katkısı hesaplandı. Daha önce oynanan final maçlarında kartlar üzerinden yapılan harcamaların verileri analiz edilerek yapılan çalışmaya göre, Şampiyonlar Ligi finali, ev sahipliği yapan kente 3 günde yaklaşık 75 milyon euro getiriyor.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi ana sponsoru Mastercard ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri ortak düzenledikleri toplantıyla final maçının ekonomik açıdan kente katkısına ilişkin bir analiz paylaştı. Analiz, Mastercard’ın daha önceki finallerdeki kart harcamalarının verileri kullanılarak yapıldı. Çalışmaya göre 10 Haziran’da oynanacak maçın Türkiye’ye cuma-pazar günlerini kapsayan üç günlük dönemdeki yaklaşık getirisi 75 milyon euroya ulaşacak.

Mastercard ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer ve Mastercard global marka elçisi Portekizli eski milli futbolcu Luís Figo katıldı.

Haberin Devamı