Beşiktaş UEFA'dan Beşiktaş ve Trabzonspor kararı! Başakşehir ve Konyaspor'a para cezası

UEFA'dan Beşiktaş ve Trabzonspor kararı! Başakşehir ve Konyaspor'a para cezası

14.07.2023 - 15:50 | Son Güncellenme:

UEFA Disiplin Kurulu; 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarına ait denk bütçe hesaplamalarına göre aldığı kararları açıkladı. UEFA, Beşiktaş'ın hedefleri yerine getirdiğini açıklarken Trabzonspor ile yeni bir anlaşma imzalanacağını duyurdu. UEFA ayrıca Başakşehir ve Konyaspor'a denk bütçeye uymadıkları gerekçesiyle para cezası verdi.

UEFAdan Beşiktaş ve Trabzonspor kararı Başakşehir ve Konyaspora para cezası

UEFA Disiplin Kurulu; 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarına ait denk bütçe hesaplamalarına göre belirlediği kurallara uyan takımları açıkladı. UEFA'nın açıklamasına göre Beşiktaş, belirlenen yıllarda denk bütçedeki hedeflere uydu ve ceza almadı.

Haberin Devamı

Trabzonspor ise başa baş şartına uymadı ve UEFA ile yeni uzlaşma anlaşması imzaladı. Bordo mavililer, 2 milyon euroluk mali katkı ödemeyi kabul etti. 300.000 euro sabit ve zorunlu bir ödeme iken, kalan 1.7 milyon euro'luk tutar anlaşmadaki hedeflere uymasına bağlı. Bu hedeflere ulaşılamaması durumunda ilave koşullu sportif tedbirler uygulanabilir. 

BAŞAKŞEHİR VE KONYASPOR'A PARA CEZASI

UEFA'dan yapılan açıklamada Başakşehir'in başa baş bütçe hesaplamalarına uymadığı belirtildi. Yapılan açıklamada "İstanbul Başakşehir FK, 2022 mali yılı için belirlenen hedefleri tutturamadı ve 400.000 Euro para cezasına çarptırıldı." ifadelerine yer verildi.

UEFA ayrıca Konyaspor'a da para cezası verdi. Yapılan açıklamada "Konyaspor küçük denk hesap açığı bildirdi ve 100 bin Euro para cezasına çarptırıldı." denildi.

Haberin Devamı