İtalya Serie A UEFA'dan Juventus'a soruşturma!

UEFA'dan Juventus'a soruşturma!

01.12.2022 - 20:26 | Son Güncellenme:

İtalya’nın dev kulübünde başkan ile birlikte tüm yönetim kurulu, mali usulsüzlük suçlamasıyla savcılığın yürüttüğü soruşturma bağlamında görevlerinden istifa etmişti. Bu nedenle UEFA, Juventus'a soruşturma açtığı öğrenildi.

UEFAdan Juventusa soruşturma

İtalya Serie Aekiplerinden Juventus’ta geçtiğimiz günlerde Başkan Andrea Agnelli, başkan yardımcısı Nedved ve tüm yönetim kurulu üyeleri istifa kararı almıştı. İstifalara gerekçe olarak, siyah-beyazlı kulübün futbolcu transferleri üzerinden haksız kazanç sağladığı iddiasıyla yürütülen “Prisma” soruşturması gösterildi.

Haberin Devamı

Kulübün resmi açıklamasında “Yönetim Kurulu üyeleri, hukuki ve teknik muhasebe konularının önemini göz önünde bulundurarak, Juventus’un bu konuları ele almak için yeni bir yönetim kuruluna sahip olmasını tavsiye etmenin kulübün çıkarına olduğunu değerlendirdi” ifadeleri kullanıldı. 

Kulüp açıklamasında ayrıca Juventus İcra Kurulu Başkanı Arrivabene’nin genel kurul tarihi olan 18 Ocak’a kadar görevde kalacağı, kulüp genel müdürlüğüne ise Maurizio Scanavino’nun getirildiği kaydedildi.

Bu olaylardan sonra UEFA, Juventus hakkında FFP'yi ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yazarlar