Futbol Ülke puanında harika hafta! İsviçre ile fark kapanıyor

Ülke puanında harika hafta! İsviçre ile fark kapanıyor

05.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un Konferans Ligi ön elemelerinde aldıkları iyi sonuçlar, UEFA Ülke Puanı’na olumlu olarak yansıdı.

Ülke puanında harika hafta İsviçre ile fark kapanıyor

Sezona tırmanarak başlayan ve 12. sıraya yükselen Türkiye, önündeki İsviçre’ye çok yaklaştı. Basel’in elenmesiyle İsviçre, beş takımla başladığı mücadelede kayıp verdi ve turnuvalardaki temsili bir takımı azaldı. İsviçre bu sezon şu ana kadar 3.5 puan toplarken, Türkiye’nin yedi takımı toplamda 7 puanlık katkı sağladı. Beşiktaş 2, Fenerbahçe 2, Galatasaray 1.5 ve Adana Demirspor 1.5 puan aldı.

Haberin Devamı

Avrupa kupalarına katılım açısından gelecek sezondan sonraki sezonu kapsayacak son beş yıllık puan toplamında Türkiye’nin toplam puanı 28.350 oldu, 28.475 puanlı 11. İsviçre ile arada az bir fark kaldı. Türkiye’nin en yakın takipçisi Sırbistan da Vojvodina’nın elenmesiyle kan kaybetti. Bir temsilcisi azalan Sırplar, beş takımla başladıkları sezona dört takımlı devam etmek durumundalar...

Dört takımımız da yollarına devam etmesi halinde ise 10. Avusturya’nın yanında 30 bin puanın üstünde olan 9. İskoçya ve 8. Belçika’yı yakalama ihtimali de bulunacak.