Futbol Ülke puanında kritik gün! Geri sayıma geçildi

Ülke puanında kritik gün! Geri sayıma geçildi

10.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden F.Bahçe, Beşiktaş ve A.Demirspor’un bugün kazandıracağı puanlar, UEFA sıralamamızdaki yeri önemli oranda belirleyecek. Avusturya ve İsviçre takımlarının sonucuna göre 10’uncu da olabiliriz.

Ülke puanında kritik gün Geri sayıma geçildi

UEFA sıralamasında Türkiye’yi ilk 10’a sokarak, 2025-26 sezonunda şampiyonu direkt Şampiyonlar Ligi’ne gönderme hedefimize adım adım ilerliyoruz. Ülkelerin son 5 sezondaki puanlarının dikkate alınarak yapılan sıralama için ekiplerimizin başarılı sonuçları büyük önem taşıyor. Galatasaray’ın galibiyetiyle puanını 28.600’e çıkaran Türkiye, bugün Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’dan da iyi sonuçlar bekleyecek. Takımlarımızın galibiyet ve beraberlikleri, UEFA sıralamasına olumlu katkı yapacak.

Üst sıramızda bulunan Avusturya’nın temsilcisi Sturm Graz’ın önceki akşam PSV’ye 4-1 mağlup olması, bize olumlu yansıdı. İsviçre temsilcisi Servette de dün gece Rangers’a 2-1 mağlup oldu. Rakibimizin temsilcilerinden Avusturya Wien, bugün Legia Varşova deplasmanına çıkarken, Rapid Wien de Debrecen’i konuk edecek. Yine sıralamadaki rakibimiz İsviçre’nin temsilcisi Luzern de Hibernian karşısında puan arayacak. Alt sıramızda yer alan Sırbistan’ın takımı Partizan da bugün Sabah deplasmanında avantaj arayacak. Bu karşılaşmalardan çıkacak sonuç, 4 ülkenin de yeni sıralamasına netlik kazandıracak.

Haberin Devamı

Yazarlar