Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki derbi mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i normal süresi 79-79 biten maçta 93-90 yenmeyi başardı, 12. maçında 10. galibiyetine ulaştı, rakibine de 4. yenilgisini tattırdı.
Anadolu Efes’in, art arda yaptığı top kayıpları Fenerbahçe Beko için farkı açma konusunda fırsat yaratsa da sakatlıktan dönen Larkin’in hem skor hem de asist konusundaki üretkenliği lacivert-beyazlıları ilk çeyrekte oyunda tuttu. 
Efes adına sahadaki tek uzun olan Dunston’ın 3 faule çok erken ulaşması ise konuk takımın planlarını tamamen bozdu. M’Baye’in 5 numara oynadığı düzene dönmek zorunda kalan Efes karşısında Fenerbahçe de kısa beşle sahada kaldı ama Pierre ve Hayes gibi isimlerin fizik üstünlüğü ile arayı hızla açtı, Pierre de tekrar sahaya girince devre sonunda 50-40 ile farkı çift hanelere çıkardı. 
Boyalı alandaki üstünlüğünü sürdürerek ribauntlarda üstünlük kuran Fenerbahçe 71-49 ile farkı 22 sayıya kadar çıkardı, belki de çok erken rahatladı. Avrupa’nın en formda isimlerinden birisi olan Clyburn’e sahip Efes, adeta sazı yıldız oyuncusunun eline bıraktı. 13-0’lık bir seri buldu Efes kısaların elinden ve bir anda maça inandı. Fenerbahçe son çeyrekte uzunlarını unutup rakibe aynı şekilde yanıt vermeye çalıştı ama 8’de 0 üçlük isabeti, kaçan serbest atışlar, bu hamleyi engelledi. 8 saniye kala Pierre 2’de 1 attıktan sonra fark 3 sayıyken faulü seçmedi Fenerbahçe ve Clyburn üçlükle skoru eşitledi. 
Uzatmada Dunston’sız oynadı Efes ama zaten top hep Clyburn’ün elindeydi. 39 sayıyla bir mucizeye yaklaştırdı takımını ABD’li ama son sözü Pierre söyledi. Micic ile Wilbekin’in çok kötü oynadığı bir günde düello Pierre ile Clyburn arasında geçti, Motley ile Hayes’in de desteği Fenerbahçe’ye zaferi getirdi.