Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ligde üst sıraları yakından ilgilendiren maçta Frutti Extra Bursaspor’u deplasmanda 100-84 yenmeyi başaran Fenerbahçe Beko 15. haftada 13. galibiyetini aldı, liderliğini devam ettirdi. 
Frutti Extra Bursa, evinde ligin en etkili ekiplerinden birisi, bunu lig ve Avrupa’da defalarca gösterdi. Onları bu seviyeye ulaştıran da takım olarak sahaya koydukları agresiflik ve hücumdaki tempolarıydı. Ancak Euroleague sertliğine alışkın olan, böyle atmosferlerde oynama tecrübesine sahip Fenerbahçe Beko da en az rakibi kadar agresif ve konsantre olunca, aradaki kadro farkı da hemen ortaya çıktı.
Aslında çift maç haftasından döndükten sonra eksikler nedeniyle sahaya 10 kişi çıkıp, genelde 9 oyuncuyla oynadı Fenerbahçe ama kilit isimlerinden istediğini alınca, maçı da zorlanmadan kazandı. Ev sahibinde Onuralp’in daha 12. dakikada 3 faule ulaşması düzenlerini bozdu, Fenerbahçe, Hayes ile sürekli rakibine atak edip, sonuç buldu.
Potaya yapılan ataklar sonrasında Melih ve Guduric’in kenardan gelip rakip savunmayı iyi okuması, 3. çeyrekte Wilbekin, 4. periyotta ise Motley’in ağırlığını koyarak Fenerbahçe’yi 100 sayıya ulaştırdı. Konuk ekip için tek handikap boyalı alan savunması görülebilir ama Motley’in faul problemine girip 3 çeyrek neredeyse hiç oynamaması bunu özrü olarak kabul edilebilir.
Kabul edilemez olan tribünlerdeki bitmek bilmeyen küfürlerdi. Her ne kadar ‘iyi niyetli çabalarla’ bu maç seyircili bitirilmiş olsa da bence kuralların uygulanması, benzer olaylar yaşandığında farklı uygulamalar yapıldığında ‘ama o salonda’ ile başlayacak cümlelere izin verilmemesi gerekirdi.