Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’de 19. hafta mücadelesinde Bayern Münih’i konuk eden Fenerbahçe Beko, 79-71’lik skorla 12. galibiyetine imza attı.
İki gün önce Panathinaikos deplasmanında, rakibe hücum ribauntu rekorları kırdıran, kötü oynamasına rağmen uzatmada kazanan ve zor da olsa kötü gidişi sonlandıran Fenerbahçe Beko, bu maçtan ders almış gibi çıktı sahaya. Bu kez macera aramayıp Motley maça başlayan beşte olunca, ilk dakikadan itibaren rakibe mesaj da verildi aslında. Hem ribauntlarla hem de iyi hazırlanmış ikili oyunlarla öne geçti hemen Fenerbahçe Beko. Ne yazık ki yine Booker’ın üzerinden yediğimiz sayılar canımızı sıksa da Edwards’ın kenardan gelip verdiği hücum katkısı, takım halinde savunmada istenen enerjinin sahaya konması, adeta temsilcimizin sezon başında nasıl maç kazandığını hatırlayıp, onun tekrarını sahaya yansıtması, kontrolün elimize geçmesini sağladı. 3. çeyrekte ise enerji doruğa çıkmıştı. Müthiş bir ribaunt üstünlüğü kurdu Fenerbahçe Beko, özellikle arka arkaya gelen hücum ribauntları takımı iyice coşturdu, kısa süre içinde 66-43 ile fark 23 oldu.
Son periyotta da güle oynaya maç izleriz derken, adam değişme savunmasında yaşadığımız sıkıntının tekrarlanması, Itoudis’in radikal bir rotasyon hamlesi, belki hocayla birlikte takımın da tamamdır, kazandık bu maçı diye düşünmesi Bayern’in hızla geri dönüşünün nedeniydi. Bu sıkıntıdan hücumla dönelim derken Booker ve Guduricli beşin savunmadaki düşüşü ciddi bir krizi de beraberinde getirdi, neyse ki 4 sayıya kadar farkı indiren Bayern karşısında en kritik hücumları doğru kullanan ve boyalı alanda Motley gibi bir devi olan Fenerbahçe Beko kazanmayı bildi.