Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 14. haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray NEF, sahasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ne 100-83 yenildi. Bu sonucun ardından iki takımın da galibiyet ve mağlubiyet sayıları 7 oldu. Merkezefendi, dış şutlarda maça çok iyi girdi ve Galatasaray da hücumda iyi iş çıkarsa da ilk çeyrek 26-20 konuk takım lehine bitti.
Heidegger-Harrison ikilisi ile hızını kesmeyen Merkezefendi, soyunma odasına 48-42 önde girdi. Yüzde 60 ile üç sayı isabeti yakalayan Merkezefendi Belediyesi, 2. yarıda farkı daha da açıp, 3. çeyrek sonunda skoru 72-56’ya getirdi. Galatasaray erken atışlarla arayı kapamaya çalışsa da bir türlü istediği randımanı yakalayamadı, konuk takım biraz daha rahatladı. Farkı 27’ye kadar çıkaran ve farklı kazanan Merkezefendi Belediyesi, galibiyet sayısında rakibini yakaladı.
Maçın son dakikasına girilirken Ennis’e çalınan sportmenlik dışı sonrası ortalık karıştı. Ennis’in hakemin üzerine giderek yaptığı yüksek dozdaki itirazlar, diskalifiye edilmesine neden olurken, saha kenarındaki yöneticiler ve taraftarların da olaya karışması nedeniyle oyun bir süre durdu, neyse ki olaylar büyümeden maç tamamlandı.