Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’deki temsilcimiz Anadolu Efes, 17. hafta mücadelesinde Fransız ekibi Asvel’i 78-72 yenmeyi başardı, 9. galibiyetine ulaştı.
Hafta içi sakatlıklarla boğuşan, Larkin’den yoksun oynadığı maçta, Clyburn’ü de sakat sakat kullanmak zorunda kalan Anadolu Efes, bir türlü hücumda ritmini bulamadı. Savunmada da boyalı alanı savunmakta zorlandı Efes ama bir türlü gelmeyen dış şut katkısı Asvel’in direncini giderek artırdı. Efes gibi dış şutları hayati önem taşıyan bir takımda, devre sonundaki 9’da 2 üç sayı isabeti, omzundaki sakatlık nedeniyle çok zorlandığı belli olan Clyburn’ün ilk saha içi basketini 37. dakikada üretmesi, 3 uzunumuz Pleiss-Dunston ve Zizic’ten gelen katkının çok sınırlı kalması, aslında çok daha büyük krize yol açabilirdi ama Beaubois ile Bryant’ın çabası ekibimizi maçta tutmayı başardı.
2. yarıda Micic, çok akıllı oynadı. Efes, boyalı alandan alamadığı katkıyı, Micic’i potaya yollayarak almaya başladı, son iki yılın MVP’si, havaya girince, dış atışları da daha yüzdeli kullanmaya başladı. Son çeyrekte Clyburn 4 numaraya geçtikten sonra rakibin adam değişmelerine de daha net cezalar kesen Efes, Dunston’ın sahada olduğu bölümde savunmada da vidaları sıkarak kazanmayı bildi.
Efes çok önemli bir maç kazandı, kötü günde de kazanmak önemli. Daha da önemlisi, bu takımın starları Micic ile Clyburn’ün sakatlıklarına rağmen müthiş bir özveri göstermeleriydi. Yıldızlar bu şartlar altında taşın altına elini sokuyorsa, mutlaka daha parlak olacaktır bu takımın geleceği.