Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 14. hafta mücadelesinde Türk Telekom, Anadolu Efes’i 85-70 yenmeyi başardı, 11. galibiyetine ulaştı. Uzun süre ligi lider götürse de son iki maçını kaybeden Başkent ekibi, maça boyalı alanı iyi savunacak bir beşle başladı, aldığı ribauntları hızla rakip sahaya taşıyarak 8-0’lık seri yakaladı. 
Efes, Micic-Bryant ikilisiyle rakibine yanıt verse de Grant ve Sestina’nın üçlükleriyle rakibine yanıt veren Telekom ilk periyodu 22-17 önde tamamladı. 
2. periyotta Jones’un atletizmini kullanan ve ikili oyunlarla skor bularak arayı açan Telekom, Sestina’nın 5 numaraya geçtiği bölümde de bu oyuncunun çabukluğu ve dış şutlarıyla kontrolü elinde tutmayı başardı, farkı 11 sayıya kadar çıkarıp, soyunma odasına da 46-39 galip girmeyi başardı. 2. yarıda 5 yabancısı ile sahaya çıkan ve Clyburn’ün etkili performansıyla farkı hızla eriterek 53-53’te rakibini yakalayan Efes, Micic’i kenara aldığı kısa sürede rakibine 7-0 seri şansı tanıdı, buna rağmen 3. çeyrek de ev sahibinin 60-55’lik üstünlüğüyle tamamlandı.
Son periyotta ise tam bir Bouteille fırtınası vardı. Tam 22 sayı attı yıldız oyuncu 4. çeyrekte, Efes’in tüm direncini kırdı. Clyburn’ün omzundaki sakatlık nedeniyle tamamlayamadığı, Micic’in de yorgunluk sıkıntısını çok net yaşadığı bölümde, rakibine karşı koyamayan Efes, ligdeki 5. yenilgisini yaşadı. 
Türk Telekom’unn başına geçtiği günden itibaren Başkent ekibinin çehresini değiştiren Coach Erdem Can, dün de maça hazırlanışı, yönetişi, oyun içi hamleleriyle mükemmel bir gün geçirip, takımını zafere taşıdı.