Beşiktaş Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı? Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı? Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

23.04.2023 - 09:03 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Ümraniyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadelede Cihan Aydın görev aldı. Ümraniyespor - Beşiktaş maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

Ümraniyespor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Kritik karşılaşmada Cihan Aydın düdük çaldı. Cihan Aydın'ın yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Mustafa Sönmez üstlendi. VAR'da Serkan Tokat, AVAR'da ise Hüseyin Göçek görev aldı. Ümraniyespor - Beşiktaş maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte zorlu maçtaki tartışmalı kararlar hakkında yapılan değerlendirmeler...

"Hadziahmetovic'in Serkan'a faulünün ardından gördüğü sarı kart doğru mu?"

Deniz Çoban: Katılırım ve hakemi tebrik ederim. İkinci yarının hemen başında olan hareket, hakemlere burada da defalarca gösterdiğimiz olmuştur. Henüz maça ısınamadığı için hep böyle ihlaller atlanmıştır. Hazır bulunmuşluk, konsantrasyon anlamında tebrik ederim. Amir topa dokunuyor, IFAB'ın bu konudaki açıklamaları çok net. Yaptığınız hareket dikkatsizse, topla oynasanız bile bunun karşılığını alırsınız.

Bülent Yıldırım: Bir ihlal dikkatsizse sadece fauldür. 'Kontrolsüz' diyorsak yani rakibin sağlığını belli bir derecede zedeliyorsa sarı kart gerekiyor. Aşırı güç kullanımında da kırmızı karttan bahsediyoruz.

Haberin Devamı

Seçim Demirel: Katılıyorum, farklı bir yorum yapamam zaten bu pozisyona. Topla oynayıp oynamaması hiçbir şeyi değiştirmez. Oyuncular yaptığı hareketin sorumluluğunu almalıdır. Rakibinin ayağına basıyorsa bu bir kontrolsüz harekettir ve sarı karttır.

Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

"Rosier'in Gheorghe'ye faulü var mı?"

Seçim Demirel: İki tane faul var, hakem ikincisini tercih etti. Bence ilkinde de Rosier rakibini tutuyor ve düşürüyor. Burada faulü çalsa, ikinci faul gerçekleşmeyecekti. İlkini çalması çok daha doğru olurdu.

Deniz Çoban: Hakem o kadar kötü bir yerden bakıyor ki pozisyona bu tarz pozisyonları yandan izlemek lazım. Hem aşağıya bakıyor, sadece ayakları görüyor. Doğal olarak 'devam' dersiniz. Oyuncu üst baldırıyla, rakibin kalçasına vuruyor. Net bir faulü atlıyor. Siz burada faulü çalmayıp, ikinciye çalarsınız... Sahada 22 futbolcu varsa hepsi gelir. Bu maçın gözlemcisi, bu hakemin not kıracak bir yanını bulamayacak. Bu maçtaki performans, hiçbir maça referans olmaz.

Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

"Aboubakar'ın golünden önce Salih'in rakip oyuncuya faulü var mı?"

Deniz Çoban: Salih hiçbir şekilde rakibi bozacak teması yok. Kramponunun uç kısmıyla, çok net topa dokunuyor. Çok temiz bir şekilde topu çalıyor. Burada bir faulden söz etmek mümkün değil. Zaten oyuncunun beden diline de bakın hiçbir şekilde bir beklenti içinde değil. Devam ediyor, rakibi kovalıyor. Gol olduktan sonra en azından gider, hakeme bir döner, 'bana bir düdük çalacak mı' diye. Hakemi oyuncu devam ettirdiği için tebrik etmek lazım.

Haberin Devamı

Seçim Demirel: Burada kırmızılı oyuncu zaten topa basıyor ve dengesini kaybediyor. Tam düşerken, Salih aradan ayağını sokuyor ve aradan topu alıyor. Salih'in bir müdahalesi yok aslında oyuncuya, bence de bir faul yok burada.

Bülent Yıldırım: Katılıyorum. Tam Kartal denge noktasında ayağını kaldırdığı anda ayağını sokup, topu almış. Bir faul yok, hakemi kutluyorum.

Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

"Aboubakar'ın oyunu geciktirdiği gerekçesiyle gördüğü sarı kart doğru mu?"

Seçim Demirel: Ben burada herhangi bir oyunu geciktiren bir oyuncu göremiyorum. Sarı kartın neden çıktığını anlayamadım. Siz anladınız mı bilmiyorum? Sportmenliğe aykırıysa eğer doğru karar.

Deniz Çoban: Zaman geçirebilir ama bu maçtaki atmosfer bunu gerektiren bu pozisyon değildi. Bütününe baktığım zaman sözümü geri alıyorum. Taç atarken o da topu oyun alanına atıyor. Burada geciktirme değil, sportmenlik dışı bir davranış var. Bu sarı karttan dolayı tebrik ediyorum hakem arkadaşımı.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Ben de hakem arkadaşımı kutluyorum, doğru karar. Sportmenliğe aykırı hareket budur.

Ümraniyespor - Beşiktaş maçında ikinci golden önce faul var mı Deniz Çoban: Hakemi tebrik etmek lazım

Yazarlar