Basketbol Urfa potada da Şanlı

Urfa potada da Şanlı

09.03.2019 - 11:25 | Son Güncellenme:

Basketbol Sohbetleri adı altında Anadolu'yu karış karış gezen ekip bu kez Şanlıurfa'daydı. TBF CEO'su Ömer Onan'ın da yer aldığı Harran Üniversitesi'ndeki buluşmanın ardından, kısa süre içinde bu tarihi şehrin adını yeniden basketbolla duyurma kararı çıktı.

Urfa potada da Şanlı

Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Finalleri'ne geçtiğimiz hafta ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da çok önemli bir buluşma da yaşandı. Harran Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan, TBF Gelişim Direktörü Fırat Eser, TBF Eğitim Kurulu Üyesi Murat Özyer, Milliyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ümit Avcı, Fanatik Gazetesi Basketbol Yazarı Gökhan German ve Gökhan Türe, Basketbol Sohbetleri'ni bu kez Şanlıurfa'da yaptı.

Haberin Devamı

Organizasyon günü sabah yaşadığı aksilik nedeniyle Şanlıurfa uçağını kaçırsa da, akşam uçağını beklemeden önce Gaziantep'e ulaşan, ardından karayoluyla Şanlıurfa'ya gelip panele yetişerek gençlere verdiği sözü tutan Ömer Onan, yaklaşık 1,5 saat süren panelde, Şanlıurfa’da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söylerken, "Türkiye Basketbol Federasyonu olarak her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Kadınlar Türkiye Kupası organizasyonu için buradayız. Basketbolun her yerde konuşulmasını ve izlenmesini istiyoruz" dedi.

Gençlerin sorularının yanıtlandığı sohbetin ardından organizasyonu yapan Urfa basketbolunun önemli isimlerinden Emine Gözen, İsmail Mutlu, TBF İl Temsilcisi Namık Kemal Ergüven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Esra Siverekli, Prof. Dr. Recep Çiğdem ile Doç.Dr.Ali Rıza Öztürkmen, BESYO Dekanı Doç. Dr. İsmail Gökhan konuklarla özel bir sohbet gerçekleştirdi ve bu sohbette, kısa süre önce faaliyetlerine son veren Harran Üniversitesi Spor Kulübü'nün yeniden aktif hale getirilmesi kararına varıldı. Özellikle Prof. Dr. Esra Siverekli, bu konudaki çalışmaları bizzat takip edeceği ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'in de destekleriyle, öncelikli olarak yeniden kadın basketbol takımının kurulacağını ve Şanlıurfa'da basketbol faaliyetlerinin artık çok daha fazla yaşanması için her türlü çalışmayı yapacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Basketbol Federasyonu yetkilileri de geçtiğimiz sezonki Mardin örneğinden yola çıkarak, Şanlıurfa'nın profesyonel liglerde takımlarının bulunmasını memnuniyetle karşılayacaklarını, kendilerinin de her türlü desteği sunacaklarını ifade etti.

Urfa potada da Şanlı

Yazarlar