Galatasaray Okan Buruk ve Galatasaray değerlendirmesi! 'Bana göre üç büyük sorun var'

Okan Buruk ve Galatasaray değerlendirmesi! 'Bana göre üç büyük sorun var'

23.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'e verilen milli arada Galatasaray takımı kısa bir süre izin yaptı. Sarı-kırmızılıların ilk 7 haftalık performansını Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher değerlendirdi. Osman Şenher, sarı-kırmızılılarda "üç büyük sorun" olduğunun altını çizdi.

Okan Buruk ve Galatasaray değerlendirmesi Bana göre üç büyük sorun var

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de ilk 7 haftada son dakikalarda gelen galibiyetlerle taraftarların yüzünü güldürdü. Sarı-kırmızılıların milli arada önce gösterdiği performansı Milliyet Gazetesi'nin duayen isimlerinden Osman Şenher kaleme aldı.

Haberin Devamı

İşte Osman Şenher'in 'Kerem ve Yunus rekabete girmeli' yazısından satır başları...

Kim ne derse desin Jorge Jesus’un ismini duyduğum an, İsmail Kartal’ı çok sevmeme rağmen Başkan Ali Koç’un çok büyük bir hoca getirdiğini, Fenerbahçe’de yıllardır gelen alışkanlıkları Jesus’un sileceğini ve çok başarılı olacağını dile getirdim.
Bu tür büyük hocalar kesinlikle futbolcuya dayalı düzeni kabul etmezler. Konyaspor maçında Fenerbahçe biraz sallandı, hoca kadroyu değiştirdi. Formayı tam rekabete açtı. Şu an hiçbir oyuncunun yeri garanti değil. Deneyimli teknik adam bütün futbolculara şans veriyor ve hepsini hazır tutuyor.
Osayi Samuel çok iyi futbolcu diyoruz, bir bakıyoruz o hafta yerine Ferdi oynuyor. Daha sonraki hafta Samuel yine sağ beke geçiyor. Forvet de aynı. Devamlı rotasyon yaparak herkese görev veriyor.
Alanyaspor maçındaki o tempo bu rekabetin eseri. Tabii ki Fenerbahçe bazı maçlarda yenilecek, Avrupa kupalarında galip de gelecek mağlup da olacak ama geneline baktığımız zaman Jesus’un Fenerbahçesi her hafta üstüne koyarak geliyor.

Haberin Devamı

Okan Buruk ve Galatasaray değerlendirmesi Bana göre üç büyük sorun var

Ismael’i göndermek çare değil

Alanyaspor maçında Beşiktaş’ın hocası büyük hata yaptı. 3-0 önde olan takımı yaptığı değişikliklerle bir anda sıfırladı. Bunlar olacak; bir kere şunu söyleyelim; Valerien Ismael kötü bir teknik direktör değil. Bugün gönderilse, yerine kim gelirse gelsin daha başarılı olması kolay değil, bu takım oturacak. Bir sürü transfer yapıldı, bunların bir alışma dönemi var. Karalar bağlamaya gerek yok.
Aynı sözü kaleci Ersin için de söylüyorum. Onun sorunu hoca değil, yönetimsel. Bu çocuk demoralize olmuş. Motivasyona ihtiyacı var. Beşiktaş, Ersin ile şampiyonluk yaşadı.
Bir kalemde silip atmak kimseye bir şey kazandırmaz. Ben bir-iki maç kazanıldığı takdirde Ersin’in de, teknik direktörün de toparlanacağını, özlenen Beşiktaş’ın sahaya döneceğini düşünüyorum.

Galatasaray taraftarı hocasından, takımından memnun. Bu takım 16 maçtır yenilmeyen Antalyaspor’u deplasmanda yeniyorsa, ilk yarıda haksız şekilde 10 kişi kalmasına rağmen Gaziantep maçını kazanıyorsa, gol yemeyen ligin iyi takımlarından Konyaspor’u 2-1’lik skorla geçiyorsa demek ki bunun gerisi gelecek.
Galatasaray son üç maçın ikisini geriye düşmesine rağmen kazandı. Hem de oyuncuların fiziksel performansları daha istenen seviyede değil. Tabii ki tribünlere gelen 50 bin taraftar daha gollü maçlar izlemek istiyor. Okan Buruk, takım içindeki sorunları, lige verilen milli ara ve Adana Demirspor maçından sonra ‘bay’ geçecekleri haftada eminim çözecek.

Haberin Devamı

Okan Buruk ve Galatasaray değerlendirmesi Bana göre üç büyük sorun var

Bana göre üç büyük sorun var... Birincisi; sol bek Van Aanholt, Konya maçında on metre önünde rakip futbolcu bulunuyor. Takımı topu bu futbolcuya şişiriyor. Hollandalı bir adım öne gitmiyor, rakibi müdahale etmeden kendisi çıkıp topu alsa hücumu başlatacak. Van Aanholt bunu yapmıyor, ataklara nadir çıkıyor. Okan Buruk kulübede kendisini paralıyor ama o bildiğini okuyor. Son maçta da yerini son bölümlerde Dubois’e bıraktı, bu futbolcunun katkısıyla da Cim-Bom galibiyet golünü attı. Burada sorun var.
İkinci sorun; Kerem iyi bir oyuncu, boş alan bulduğunda etkili oluyor. Ama rakipler bu boş alanı nadir bırakıyor. Kerem de etkisizleşiyor. Takım oyuncusu olmaktan çıkıyor ve katkısı azalıyor. Belki de rekabet edeceği bir isim olmadığı için bunun rahatlığını yaşıyor. Yunus, Türkiye’nin en yetenekli futbolcularından biri ama oyun içinde devamlılığı yok. Yunus’un da baskısını ve presini artırması lazım. Rakip atağa çıktığında savunmaya gelerek daha çok yardım etmeli.

Haberin Devamı

Okan Buruk ve Galatasaray değerlendirmesi Bana göre üç büyük sorun var

Icardi çok büyük bir isim. Arjantinli golcüye sağdan, soldan mutlaka ortalar gelmesi gerekir. Gelmediği müddetçe tam kapasitesine ulaşamaz gol yollarında. Yunus ve Kerem’den maalesef o ortalar gelmiyor. Gelse bile maçın tamamında ya bir kere ya iki kere... Bu da Galatasaray’ın gol yollarında daha etkili olmasını engelliyor.
Okan Buruk, Berkan ve Kazımcan’ı mutlaka devreye sokmalı. En başta Kerem’in ve Yunus’un rekabet edeceği futbolcuları sahneye çıkarmalı. Bu sorunlar önümüzdeki süreçte çözülürse, Mata’nın da katılımıyla Galatasaray’ın gol yollarındaki tüm sorunu biter, futbolu daha çok keyif verir.

Haberin Devamı