Dünya Kupası Uzak doğu mucizesi! Güney Kore'den Japonya tarifesi

Uzak doğu mucizesi! Güney Kore'den Japonya tarifesi

03.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güney Kore, Portekiz karşısında henüz 5. dakikada Horta’ya engel olamadı ama tarihi bir geri dönüşe imza attı. Young-gwon ile Hee-chan’ın golleriyle unutulmaz bir zafer kazandı, aynı Japonya gibi son 16 biletini almayı başardı.

Uzak doğu mucizesi Güney Koreden Japonya tarifesi

2022 Dünya Kupası H Grubu son maçında Güney Kore ile Portekiz, Education Stadı’nda karşılaştı. Turu garantileyen Portekiz’e nazaran Güney Kore için ‘tamam mı devam mı’ maçı oynandı. Henüz 5. dakikada Portekiz formasıyla ilk Dünya Kupası maçına çıkan Ricardo Horta ile 1-0 yaptı. Buna karşın Güney Kore maçtan kopmadı ve tıpkı Gana maçındaki gibi geriden gel-meye çalıştı. Beklenen gol ise 27’de savunmadan çıkıp ileri gelen Young-gwon ile bulundu: 1-1

Haberin Devamı

90+1’de tarihi gol

Japonya’nın bir gün önce İspanya karşısındaki geri dönüşü ve tur atlaması yeni bir Uzak doğu mucizesinin olup olmayacağını futbolseverlerin aklına getirdi. Portekiz, son 16 biletini elde etmenin rahatlığıyla daha çok rotasyona gitti. Güney Kore de yıllarca unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı. 90+1. dakikada ceza sahası içinde kale önünde fırsatı affetmeyen Hee-chan Hwang’ın golü Güney Kore’ye yıllarca unutulmayacak son 16 biletini getirdi: 2-1

Cavani’den yumruk

Uruguay’ın elenmesinden sonra büyük bir tepki vardı. Luis Suarez gözyaşlarını tutamazken diğer oyuncular hakemlerin üzerine yürüdü ve oyunun erken bitirildiğini itiraz etti. Esas sert tepki Edinson Cavani’den geldi. Cavani soyunma odasına giderken VAR monitörüne yumruk atarak devirdi. Luis Suarez de FIFA yetkililerine tepki göstererek, “FIFA, Uruguay’a karşı duruyor” diye çıkıştı.

Haberin Devamı

İkisi de elendi: 2-0

2022 Dünya Kupası H Grubu’nda son maçta Gana ile Uruguay, Al Janoub Stadı’nda kozlarını paylaştı. 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinin rövanşı gözüyle bakılan maç gerçekten de beklendiği gibi yoğun atmosferde başladı. Tıpkı 2010’daki gibi unutulmaz bir maç oynandı. Ancak bu rövanşta iki taraf da kazanamadı. Önce 21’de Andre Ayew penaltı kaçırdı, 12 sene önce Asamoah Gyan’ın çaresizliğini yaşadı. Kaçan bu penaltı Gana’yı mental olarak zorlarken Uruguay toparlandı. 26 ve 32’de Arascaeta’nın arka arkaya golleriyle Uruguay 2-0 yaptı. Fakat Güney Kore’nin öbür tarafta Portekiz’e karşı geri dönüşü iki tarafın da hayallerini yıktı, iki ülke de evine geri dönmek zorunda kaldı.

Aboubakar yetmedi: 1-02022 Dünya Kupası G Grubu’nda Kamerun ile Brezilya, Lusail Stadı’nda karşılaştı. Brezilya’nın turu garantilediği maçta Kamerun mutlaka kazanmak zorundaydı. Brezilya’nın rahat olmasıyla kadrosunda yaptığı rotasyon gözlerden kaçmadı. Kamerun ise Sırbistan-İsviçre maçının sonucunu da takip ederken aradığı golü ancak 90+2’de Beşiktaş’ın eski yıldızı Aboubakar ile buldu. Aboubakar son 2 maçta 2 gol 1 asistle takımını sırtlamaya çalıştı. Yıldız oyuncu attığı golden sonra formasını çıkarınca ikinci sarıdan atıldı.

Haberin Devamı

İsviçre hata yapmadı: 3-2

2022 Dünya Kupası’nda G Grubu son maçında Sırbistan ile İsviçre, 974 Stadı’nda oynadı. İki takımın kazanmak zorunda olduğu mücadelede ilk yarıda adeta bir gol düellosu vardı. 20’de İsviçre Shaqiri ile 1-0’ı yakalarken Sırbistan 26’da Mitrovic ve 35’te Vlahovic ile bir anda 2-1’i yakaladı. 44’te ise İsviçre Embolo ile karşılık verdi, 2-2 yaptı.

Üst üste 3. kez

İkinci yarı da hızlı başladı, İsviçre 48’de Freuler ile 3-2’yi yakalayarak tur kapısını araladı. İsviçre skoru aldıktan sonra tempoyu korudu. İsviçre bu galibiyetle beraber puanını 6 yaparak son 16 biletini aldı. Murat Yakın ve öğrencileri İsviçre’yi üst üste 3. turnuvada son 16 turuna çıkarmayı başardı. Sırbistan ise 1 puanda kaldı ve havlu attı.

Yazarlar