Beşiktaş Üzülmez: İsmail müthiş oynuyor!

Üzülmez: İsmail müthiş oynuyor!

15.12.2015 - 12:03 | Son Güncellenme:

Elazığspor'u PTT 1. Lig'de zirveye taşıyan teknik direktör İbrahim Üzülmez, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Üzülmez: İsmail müthiş oynuyor

Tuncay Hoş/Skorer

Haberin Devamı

Elazığspor'da göreve geldikten sonra takımını PTT 1. Lig'de zirveye taşıyan teknik direktör İbrahim Üzülmez birçok konuda Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

İşte İbrahim Üzülmez'in sorularımıza verdiği samimi cevaplar:

- Elazığspor sizinle birlikte çok iyi çıkış yakaladı. Zirve yaptı. Başarıyı neye bağlıyorsunuz?

- Başarıyı birlikte harekete etmeye bağlıyorum. Oyuncularla birlikte samimi ortam oluşturduk. Çok çalıştık. Buraya geldiğimde oyuncularıma şunları söyledim: 'Birbirimize saygı göstereceğiz, birbirimizi seveceğiz, aile ortamı oluşturacağız. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.' Aynı mantalite içerisinde sezon sonuna kadar hareket edeceğiz. Ben kelimesi Elazığspor'da yasak. Biz kelimesini kullanmamız gerektiğini vurguluyorum.

Haberin Devamı

- PTT 1. Lig'de kıyasıya bir yarış var. Elazığspor olarak hedefiniz nedir?

- Hedefimiz Süper Lig. Takdir edersiniz ki çok önemli takımlar var. Karabükspor'un o kadar geniş kadrosu var, devre arasında 4 oyuncu daha transfer edeceğini duyduk. Göztepe'nin 16 milyon euroluk bütçesi var. Samsunspor ve Adana Demirspor da transfere büyük meblağlar harcıyor. Benim takımım mütevazı. Yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Arkadaşlık ortamımızı sağladığımız zaman başarı geliyor.

- PTT 1. Lig'de bir hoca kıyımı var. Zemin kaygan. 18 takımdan 15'i hoca değiştirdi. Bu istikrarsızlığın nedeni?

- Nedeni saha sonuçları. Saha sonuçları iyi olmayınca hoca değişikliğine gidiliyor. PTT 1. Lig'de bu fazla. 15 teknik direktörün gitmesi, PTT 1. Lig'de istikrarsız ortam olduğunu gösteriyor. Takım gibi olan takımlar ön plana çıkıyor. İstikrar olmazsa, başarı da olmaz. Biz Elazığspor olarak istikrarı hedefliyoruz.

- Beşiktaş bu sezon 2 derbiyi de kazandı. Geçen sezon gol atamadan derbileri kaybetmişti. Şenol Güneş'le neler değişti sizce...

- Beşiktaş iyi bir takım. En iyi takımlardan bir tanesi. Derbide oyunsal anlamda da, fiziksel anlamda G.Saray'ın çok önündeydi. İyi başladığı sezonu kötü bitiriyorlardı. Önceki dönemde yaptığı hataları Şenol Güneş'le tekrarlamayacaklarını tahmin ediyorum. Ama Beşiktaş kaybettiği zaman çok kırılgan oluyor. Tolga'ya sahip çıkmak gerekiyor. Şenol Güneş'le birlikte Beşiktaş saha içerisinde çabuk oynuyor.

Haberin Devamı

- Ligde favoriniz hangi takım...

- Gönlümüz Beşiktaş'tan yana. Beşiktaş rakiplerinin bir adım önünde.

- Beşiktaş'a devre arasında takviye gerekiyor mu?

- Rekabeti artıracak alternatif kaleci alabilir. Stoper de transfer edebilir. İyi bir Sosa, iyi bir Gökhan olduktan sonra başka transfere gerek yok. İkinci yarıda Veli ve Tolgay da kadroya katılacak. Özellikle İsmail'den bahsetmek istiyorum. Son 4-5 maçtır müthiş oynuyor. Şu anda Mario Gomez'den bile daha etkili performans sergiliyor. Görünmez kahraman.

- Beck hücuma fazla katılmıyor. Sizce bu performansı yeterli mi?

- Beck'in asli görevi savunma. Sonra hücuma çıkacaksın. Beck yeterli değil. Hücum anlamında da üretken olması gerekiyor. Beck geride kalıyor. Roberto Hilbert'in gitmemesi gerekiyordu. Ben başkana zamanında defalarca söyledim. Ama maalesef gitti.

- Teknik direktörlük kariyerinizde zirve olarak nereyi görüyorsunuz? Hedefleriniz...

Haberin Devamı

- Bazı düşüncelerim var. Önce Elazığspor'da başarıyı hedefliyorum. Beşiktaş benim için çok ayrı bir şey ifade ediyor. Beşiktaş'ın son 13 sezonda 2 şampiyonluğu var. 2'sinde de kadroda bulundum. Beşiktaş ailem gibidir. Başarılı olduktan sonra tabii ki önümüzdeki dönemde Beşiktaş'ta görev yapmayı çok isterim.