Voleybol Vakıfbank'ta Cansu Özbay gözyaşlarını tutamadı! 'Sakin ol, nefes al'

Vakıfbank'ta Cansu Özbay gözyaşlarını tutamadı! 'Sakin ol, nefes al'

16.12.2022 - 11:11 | Son Güncellenme:

2022 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisi Gerdau Minas ile karşılaşan Vakıfbank'ta milli oyuncu Cansu Özbay talihsiz bir sakatlık yaşadı. Yıldız isim gözyaşlarına hakim olamadı. Vakıfbank'tan Cansu'nun son durumuyla ilgili yeni açıklama geldi.

Vakıfbankta Cansu Özbay gözyaşlarını tutamadı Sakin ol, nefes al

Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı olan VakıfBank, dünya şampiyonu unvanını koruma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2022 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası B Grubu’nda ikinci maçına çıkan sarı-siyahlılar Brezilya temsilcisi Gerdau Minas’ı 3-0 mağlup ederek 2’de 2 yaptı. VakıfBank bu sonuçla B Grubu’nu lider tamamladı.

Haberin Devamı

EGONU YILDIZLAŞTI
Antalya Spor Salonu’ndaki mücadelede Paola Egonu’nun 11 sayı kaydettiği ilk seti VakıfBank 25-22 kazandı (1-0). Sarı-siyahlılar, büyük bir çekişmeye sahne olan ikinci setin ilk bölümünde geri düşse de set sonunu daha iyi oynayan taraf oldu ve 26-24 ile durumu 2-0’a getirdi. VakıfBank 3. sete de yavaş bir giriş yapmasına rağmen yine geri dönmeyi başardı ve 25-21 ile seti kazanarak mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

VakıfBank’ta Paola Egonu 22 sayıyla mücadelenin en skorer ismi olurken; Gabi 11, Chiaka Ogbogu 9, Zehra Güneş 8, Nika Daalderop ise 7 sayı kaydetti.

VakıfBank’ın İtalyan yıldızı Paola Egonu: “Bugün iyi bir iş çıkarttık. Güçlü bir rakibe karşı oynadık ve zorlandığımız anlarda disiplinli kalmayı başardık. Artık yarı finaldeki rakibimizi bekliyoruz. Neler olacak göreceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vakıfbankta Cansu Özbay gözyaşlarını tutamadı Sakin ol, nefes al

GUİDETTİ: ÇOK BÜYÜK BİR KALİTE VE RUH ORTAYA KOYDUK
Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Mutluyum çünkü maç içinde zorlu anlar yaşadığımız ya da geri düştüğümüz zamanlar olmasına rağmen geri dönmeyi başardık. Takımın gösterdiği bu tavrı çok beğendim. Hiç pes etmediler. Öte yandan birçok basit hata yaptık. Hala dengemizi bulmamız lazım ancak çok büyük bir kalite ve ruh ortaya koyduk. Bu kalite ve ruhu birleştirerek önümüzdeki maçlara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Vakıfbankta Cansu Özbay gözyaşlarını tutamadı Sakin ol, nefes al

CANSU ÖZBAY SAKATLANDI
Setlerde 2-0 önde olan Vakıfbank, 3. sette 16-14 gerideyken Cansu Özbay'ın sakatlığıyla sarsıldı. Rakibin hücumu sonrasında manşet alan ve yerde olan Egonu'ya takılan Cansu Özbay kolunun üzerine kötü düştü. Milli pasör talihsiz sakatlık sonrası yerden kalkamadı ve hakem oyunu durdurdu.

Sağlık görevlileri müdahale için hemen saha içine geldi. Cansu Özbay yerde yatarken gözyaşlarına hakim olamadı. Takım arkadaşları yanına gelerek ona moral vermeye çalıştı.

Vakıfbankta Cansu Özbay gözyaşlarını tutamadı Sakin ol, nefes al

ZEHRA GÜNEŞ: SAKİN OL, NEFES AL
Daha sonrasında sedye saha içine getirilirken Cansu kendi başına ayağa kalktı. Üzüntüsü devam eden yıldız pasörü takım arkadaşı Zehra Güneş sakinleştirdi. Sakatlığının ciddi olup olmadığını bilmeyen Cansu'ya Zehra: 'Sakin ol, sakin ol, nefes al' diyerek telkinde bulundu. Cansu Özbay kenara gelirken Antalya seyircisi alkışlı destek verdi.

Haberin Devamı

KULÜPTEN SAKATLIK AÇIKLAMASI
VakıfBank, Gerdau Minas maçında omzundan sakatlanan milli pasör Cansu Özbay'ın Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı final maçında oynayıp oynayamayacağının maç günü yapılacak tetkikler sonrası belli olacağını açıkladı.