Voleybol VakıfBank'ta Jordan Thompson'ın Gabi şaşkınlığı: İnsanlar onun için çıldırıyor

VakıfBank'ta Jordan Thompson'ın Gabi şaşkınlığı: İnsanlar onun için çıldırıyor

24.10.2023 - 10:58 | Son Güncellenme:

VakıfBank forması giyen ABD'li voleybolcu Jordan Thompson, "Teknik ekip ve taraftarlarımızın desteğiyle bütün kupaları kazanmak istiyoruz. Elbette baskı hissediyorum. VakıfBank'ta oynadığınızda baskı haliyle oluyor. Bu baskıyı kötü bir şey olarak değil ayrıcalık olarak görüyorum" dedi.

VakıfBankta Jordan Thompsonın Gabi şaşkınlığı: İnsanlar onun için çıldırıyor

VakıfBank'a sezon başında transfer olan 26 yaşındaki pasör çaprazı Jordan Thompson, bu sezonki hedeflerine, Türkiye'de voleybola olan ilgiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na, günlük yaşantısına ve Türk mutfağına dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bu sezon 5 kupada mücadele eden VakıfBank, Kadınlar Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe'yi yenerek sezonun ilk kupasını müzesine götürdü. Kupa maçının da En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Jordan Thompson, takım olarak büyüme döneminde olduklarını belirterek, "Yeni bir sezona başlarken kendimize yeni hedefler belirliyoruz. Bu sezona da böyle başladık. Süper Kupa'yı yani ilk kupamızı kazandık. Büyüyoruz, öğreniyoruz. Birlikte çalışarak birbirimizi geliştiriyoruz. Teknik ekip ve taraftarlarımızın desteğiyle bütün kupaları kazanmak istiyoruz. Elbette baskı hissediyorum. VakıfBank'ta oynadığınızda baskı haliyle oluyor. Bu baskıyı kötü olarak değil, ayrıcalık olarak görüyorum. O yüzden baskı beni mutsuz etmiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"KAZANMAK İSTİYORUZ"

Sultanlar Ligi'nin 12'nci haftasında yarın Eczacıbaşı ile oynayacakları derbi müsabakası için heyecanlı olduklarını belirten Thompson, "Çok büyük bir maç. İki ekip de birbirinden güçlü. Eminim ki rakibimizin oyuncuları da çok heyecanlıdır. Sezonun tonunu belirleyecek maç, bu maç değil. Çünkü her şeyin daha çok başındayız. Takım olarak birbirimize alışıyoruz. Daha yeni yeni büyüyoruz. Birlikte öğrenmenin başındayız. Kazanmak istiyoruz. Her şeyden önemlisi eğlenceli bir maç olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"GUIDETTI İLE ÇALIŞMAYI ÇOK İSTEDİM"

Daha önce Türkiye'de Fenerbahçe ve Eczacıbaşı formalarını giyen ABD'li pasör çaprazı, VakıfBank'ta olduğu için kendisini şanslı hissettiğini aktardı.

Thompson, Türkiye'de uzun yıllar kalmak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe, Eczacıbaşı ve VakıfBank birbirinden harika kulüpler. Şu an burada olduğum için çok heyecanlıyım. VakıfBank tarihi çok büyük bir takım. Burada birçok oyuncuyu tanıyordum, onlara hayranlık duyuyordum. Giovanni Guidetti ile çalışmayı çok istedim. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Giovanni Guidetti'yi antrenör olarak çok beğeniyorum. Bana teknik anlamda çok güzel geri dönüşler veriyor. Bunu da çok değerli buluyorum. Guidetti'nin çok yoğun bir enerjisi var. Aynı zamanda oyuncularına ve beraber çalıştığı isimlere çok değer veriyor. Bundan son derece memnunum."

Haberin Devamı

VakıfBankta Jordan Thompsonın Gabi şaşkınlığı: İnsanlar onun için çıldırıyor

ABD'li oyuncular Ali Frantti ve Chiaka Ogbogu ile aynı takımda oynayacağı için çok heyecanlı olduğunu da anlatan Thompson, "Yakın arkadaşlarınızla oynamak kusursuz bir şeydir. Ogbogu'nun burada olduğunu biliyordum. Benim transfer sürecimde Frantti'nin de gelebileceğini duydum. Burada arkadaşlarımla oynamak harika bir his" dedi.

"İNSANLAR GABİ İÇİN ÇILDIRIYOR"

Jordan Thompson, çocuklara rol model olma düşüncesinin harika olduğunun altını çizerek, "Takımdaki birçok oyuncumuza büyük bir ilgi var. Gabi'yi düşünelim. Harika bir oyuncu, harika bir karakter, hem de insanlar burada onun için çıldırıyor. Biz de bulunduğumuz noktadan insanları olumlu etkilemek istiyoruz. Onlara ilham olabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Türkiye'de voleybolun her geçen gün büyüdüğünü gözlemlediğini anlatan 26 yaşındaki oyuncu, "Bu durum çok heyecan verici. Genç jenerasyonun voleybolla bu ölçüde ilgilenmesi harika bir şey. VakıfBank da genç oyunculara yatırım yapılması konusunda özel bir kulüp. Altyapısından oyuncular çıkarıyor, genç oyunculara şans veriyor. Milli takım da muhteşem bir yaz geçirdi. Bunun da etkisi büyük. Sadece Türkiye'de değil milli takımın dünya çapındaki başarılarından dolayı Türk voleybolu büyüyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ONLAR BURADA OYNADILAR DİYE GÖZÜM KORKMADI"

Jordan Thompson, VakıfBank'ta önceki yıllarda forma giymiş pasör çaprazları Paola Egonu ve Isabelle Haak'ın ardından sarı-siyahlı formayla önemli bir meydan okumaya imza atacak. ABD'li voleybolcu, farklı bir oyun tarzının olduğunu belirterek, "Paola Egonu ve Isabelle Haak muhteşem oyuncular. Onlarla aynı sahada olmaktan karşılıklı oynamaktan büyük keyif alıyorum. Ben farklı bir oyuncuyum. Buraya gelirken de açıkçası onlar burada oynadılar diye gözüm korkmadı. Ben sadece bu kadar tarihi güçlü bir kulüpte bu kadar başarılar kazanmış bir kulüpte oynayacağım için çok heyecanlıyım. Buraya da bu başarıları devam ettirebilmek için geldim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sultanlar Ligi'nin Türkiye'de oynadığı ilk günden bu yana gelişmeyi sürdürdüğünü aktaran Thompson, "Şu anda da gelişim sürecinde. Daha kaliteli bir hale geliyor. Burada oynamaya devam edebilmeniz için daha güçlü olmalısınız. Daha iyi olmalısınız. Bu lig sizi buna itiyor. Bu nedenle ben de her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum" dedi.

"OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE İLE KARŞILAŞIRSAK BU MUHTEŞEM BİR MAÇ OLUR"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın bu yaz muhteşem bir yaz geçirdiğini vurgulayan Thompson, "Bu yaz Türkiye'nin neler yaptığını gördük. Biz de ABD Milli Takımı olarak işleri yoluna koymaya çalışan, takımı oluşturmaya çalışan bir ekibiz. Elbette ki bir yazdan diğer yaza çok şey değişebiliyor. Türkiye'nin bir yazda nasıl patlama yaptığını gördük. Araya başka takımlar da girebilir. Ben çok heyecanlıyım. Eğer olur da olimpiyatlarda Türkiye ile karşılaşırsak bu muhteşem bir maç olur" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRK MUTFAĞINA BAYILIYORUM"

Arkadaşları arasında en sevdiği yemekler sorulduğunda Türk mutfağını işaret ettiğini anlatan Thompson, "Bana dünya üzerinde en sevdiğin yemekler nerede diye sorduklarında ben Türk mutfağını söylüyorum. Türk mutfağına bayılıyorum. Ezogelin çorbasını ile Pişi'yi bal ve kaymakla çok seviyorum. Bu iki yemek favorilerim" diye konuştu.

Thompson, İstanbul'da antrenmanlar ve maçların dışında gününün nasıl geçtiğini ise şu sözlerle ifade etti:

"Kafelerde oturmayı çok seviyorum. Arkadaşlarımla antrenman aralarında veya sonrasında yemek yemeyi çok seviyorum. 'Vintage' alışveriş yapmayı çok seviyorum. Bunun için de Moda'ya gidiyorum."

Jordan Thompson ile yapılan kısa soru cevaplar ise şöyle:

VakıfBank? -Güç.

Voleybol? -Eğlence.

İstanbul? -Enerjik.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları? -Heyecan verici.

Takımın en güzel giyineni? -Zehra.

Yazarlar