Voleybol Vakıfbank'tan ayrılan Isabelle Haak'tan Türkiye itirafı! 'Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum'

Vakıfbank'tan ayrılan Isabelle Haak'tan Türkiye itirafı! 'Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum'

08.06.2022 - 10:43 | Son Güncellenme:

Sezonu yarıştığı tüm kulvarlarda şampiyonluk yaşayarak tamamlayan Vakıfbank'ta İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak'a veda edildi. Kısa sürede taraftarın sevgilisi olan Haak İtalyan ekibi Imoco'ya transfer oldu. Yıldız pasör çaprazı yeni kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan CEV Şampiyonlar Ligi'nde rüya takım oylamasında sonuçlar belli oldu.

Vakıfbanktan ayrılan Isabelle Haaktan Türkiye itirafı Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum

Sezonu 5'te 5 yaparak zirvede tamamlayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2019'dan bu yana sarı-siyahlı formayı giyen İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak'a veda etti. Haak İtalyan basınına önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan CEV Şampiyonlar Ligi'nde rüya takım oylamasında sonuçlar açıklanırken Türk takımları damga vurdu.

Haberin Devamı

5'TE YAPTI
Sarı-siyahlılar 11. uluslararası şampiyonluk ile “Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı” konumunda. Ayrıca VakıfBank 4 dünya, 5 Avrupa şampiyonluğu ile bu turnuvaları en çok kazanan ekip olma unvanını da taşıyor.

RÜYA TAKIM AÇIKLANDI
Taraftar oylarıyla seçilen 2021 Şampiyonlar Ligi Rüya Takımında en iyi Pasör Cansu Özbay oldu. En iyi Pasör Çaprazı Haak, En iyi Orta Oyuncu Zehra Güneş, En iyi Smaçör Gabi, En iyi Orta Oyuncu Eda Erdem, En iyi Smaçör Michelle Bartsch-Hackley ve En iyi Libero Ayça Aykaç seçildi.

Vakıfbanktan ayrılan Isabelle Haaktan Türkiye itirafı Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum

EGONU VAKIFBANK'A HAAK IMOCO'YA
Voleybol dünyasının merakla beklediği “yılın transferi” ise resmen açıklandı. VakıfBank’ın yıldızı Isabelle Haak Imoco'ya İtalyan yıldız Egonu ise Vakıfbank'a transfer oldu. Transfer sonrası Isabelle Haak önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"YENİ ZORLUKLARLA YÜZLEŞECEĞİM"
“Türkiye'deki büyük deneyimden sonra İtalya'ya dönmekten ve Conegliano’ya katılmaktan heyecan duyuyorum. Birkaç yılın ardından bana önerildiği gibi ortamımı değiştirmenin ve yeni zorluklarla yüzleşmenin benim için iyi olduğunu düşünüyorum. Burası bunun için harika bir yer. Imoco'ya karşı oynanan maçlar her zaman çok güzel ve muhteşem olmuştur, şimdi onları diğer tarafta görmek ve deneyimlemeyi merak ediyorum! Yeni formamla yeni bir mücadeleye ve daha birçok harika maça çıkmaya hazırım."

Voleybolcu kız kardeşler Isabelle Haak ve Anna Haak

Vakıfbanktan ayrılan Isabelle Haaktan Türkiye itirafı Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum

"IMOCO'YA KARŞI KOYMAK ZOR"
Vakıfbank ile Imoco'ya karşı hep zorlu maçlar çıkardıklarına vurgu yaparak "Bir sürü meydan okuma, pek çok zorlu final. Imoco her zaman güçlü, agresif ve ve eksiksiz bir rakip oldu. Onlarla yüzleşmek hiç kolay olmadı çünkü oyunları çok çeşitli ve karşı koymak zor." ifadelerini kullandı.

"ÖZELLİKLERİM SİSTEMLERİNE İYİ UYACAK"
Dünyanın en iyi pasörleri arasında yer alan Wolosz ve uyum süreciyle ilgili olarak İsveçli yıldız, "Umarım harika bir giriş olur ve özelliklerimin sistemlerine iyi uyduğunu hissediyorum. Imoco, hızlı oynamayı seviyor ve hızlı topları seviyorum, ayrıca gerçekten sevdiğim birçok farklı kombinasyon var. Bu oyuna dahil olmak ilginç olacak. Takımla birkaç kez karşılaştım ve oyuncuları rakip olarak tanıyorum. Bu kadar çok iyi sporcuyla tanışabildiğim ve yeni ilişkiler kurabildiğim için çok heyecanlıyım" dedi.

Haberin Devamı

Vakıfbanktan ayrılan Isabelle Haaktan Türkiye itirafı Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum

HEDEFİNİ AÇIKLADI
"Takım olarak beklentiler hakkında henüz konuşmadık, ancak Conegliano'yu iyi tanıyorsam kulübün kazanmayı sevdiğini biliyorum ... Son zamanlarda büyük bir kazanma geleneği var. Beklentilerin yeterince açık olduğunu düşünüyorum. Kişisel beklentilerim, mümkün olduğunca büyümeye devam etmek ve son yıllarda öğrendiklerimi yanımda getirmek ve her yıl daha rekabetçi hale gelen üst düzey bir turnuva olan İtalya şampiyonasına döndüğümde bunları uygulamak. "

"ONLARLA YÜZLEŞMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"
İtalya ve uluslararası birçok kulvarda yoğun bir sezon bekliyoruz, ancak son yıllarda buna alıştım. Bence tüm bu turnuvalar her zamanki gibi zorlu olacak, çok sayıda güçlü ve zorlu rakiple, onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum"

"Bu yaz için planlarınız neler?" sorusuna İsveçli pasör çaprazı şu yanıtı verdi; "Planlarım her şeyden önce milli takımım İsveç ile Gümüş Lig'de oynamak. Büyümek isteyen bir ekibiz ve şu anda geleceği inşaa etme süreci devam ediyor, bunun bir parçası olduğum için mutluyum. Daha sonra uzun bir sezonun ardından ailemle vakit geçirmek ve yeni sezon için toparlanmak için biraz boş zamanım olacak."

Haberin Devamı

Son olarak "İtalya'nın en ateşli taraftarlarının önünde oynayacaksın, ne düşünüyorsun?" soruna Haak “Palaverde atmosferini yaşayabileceğim için çok heyecanlıyım, bunun bir parçası olmak çok eğlenceli olacak. Umarım birlikte çok eğleniriz, yakında görüşürüz!” cevabını verdi.

Vakıfbanktan ayrılan Isabelle Haaktan Türkiye itirafı Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum

BAŞARILARLA DOLU KARİYER
11 Temmuz 1999 yılında İsveç'in Lund şehrinde dünyaya gelen Isabelle Haak, voleybola Engelholms VS'de başladı. İsveç Ligi'ndeki ilk maçına 14 yaşında çıkan Haak, Engelholms VS'yle 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşadı. İsveçli pasör çaprazı, İsveç'te oynadığı beş sezonun ardından 2016'da Fransız ekibi Beziers VB'ye transfer oldu. Fransız ekibinde bir sezon oynayan 19 yaşındaki oyuncu, 2017-2018, 2018-2019 sezonlarını İtalyan ekibi Savino Del Bene Scandicci'de geçirdi. 2019-2020 sezonu başında VakıfBank'a transfer olan İsveçli oyuncu, sarı-siyahlılar'la 2019 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Isabelle Haak, 16 yaşından bu yana İsveç Milli Takımı'nda da forma giyiyor.

Haberin Devamı

Vakıfbanktan ayrılan Isabelle Haaktan Türkiye itirafı Onlarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum