Voleybol Vargas durdurulamıyor! Yedekten girdi, Peru'nun fişini çekti

Vargas durdurulamıyor! Yedekten girdi, Peru'nun fişini çekti

19.09.2023 - 09:25 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, Olimpiyat Elemeleri B Grubu’ndaki üçüncü maçında Peru’yu mağlup etti. Sultanlar'da Ebrar Karakurt ve Vargas fark yarattı.

Vargas durdurulamıyor Yedekten girdi, Perunun fişini çekti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'ndeki 3. maçında Peru'yu 3-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Tokyo'daki Yoyogi Spor Salonu'nda oynanan maçta milli takım ilk seti 25-18 önde bitirdi. Mücadelenin ikinci setinde rakibine 27-25 mağlup olan Filenin Sultanları, üçüncü seti 25-17 kazanarak setlerde yeniden öne geçti. Dördüncü seti ise 29-27 kazanan milli takım, rakibini 3-1 mağlup etti

ÜST ÜSTE 18. GALİBİYET
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Filenin Sultanları, Peru karşısında da serisini devam ettirerek üst üste 18. galibiyetine imza attı.

HEDEF İLK 2 SIRA
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Millilerimiz, elemelerde ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Belçika ile mücadele ediyor.

Vargas durdurulamıyor Yedekten girdi, Perunun fişini çekti

EBRAR KARAKURT'TAN 22 SAYI
Ebrar Karakurt mücadelede 2 ace toplamda 22 sayı elde etti. Aslı Kalaç ise 3 blok 13 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı.

VARGAS'TAN 3 METRE VE 103 KM/H SMAÇ
Mücadelede yedek ağırlıklı kadroyu tercih eden Santarelli, Peru'nun seti kazanmaya başladığı esnada Melissa Vargas'ı oyuna soktu. Milliler son sette zorlanırken karar setine gitmesini engeleyen isim Melissa Vargas oldu. Öte yandan Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un müsabaka esnasında 3 metre üstüne sıçrayarak smaçlar vurması dikkat çekti. Vargas'ın 3 metreye çıktğı smaçta topun hızı 103 km/h olarak ölçüldü.

FİLENİN SULTANLARI'NIN OLİMPİYAT ELEMELERİ MAÇ PROGRAMI

20 Eylül: 07.00 Türkiye-Arjantin

22 Eylül: 10.00 Türkiye-Brezilya

23 Eylül: 13.30 Türkiye-Japonya

24 Eylül: 10.00 Türkiye-Belçika

Vargas durdurulamıyor Yedekten girdi, Perunun fişini çekti