Fenerbahçe Ve Arda Güler kararını verdi! İşte sözleşmesindeki özel madde

Ve Arda Güler kararını verdi! İşte sözleşmesindeki özel madde

04.07.2023 - 13:30 | Son Güncellenme:

Sadece Türkiye’de değil, bütün Avrupa’da herkesin transferini merakla beklediği Arda Güler için Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya gelmişti. İspanyol basını genç futbolcunun kararını açıklarken, sözleşmesinde yer alacak özel madde de ortaya çıktı.

Ve Arda Güler kararını verdi İşte sözleşmesindeki özel madde

Avrupa futbolunda herkesin gözü Arda Güler’in kararına çevrildi. Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki yetenekli yıldızı için Barcelona ile Real Madrid tüm çabalarını seferber ederken transferde de artık sona gelindi.

Haberin Devamı

BARCELONA VE REAL MADRİD'DE RESMİ TEKLİF

Arda Güler, Avrupa devlerini peşine takarken Barcelona ve Real Madrid'in devreye girmesiyle transferin seyri değişti. İki kulüp resmi tekliflerini sunarken Arda'yı ikna etmek için çeşitli stratejileri devreye soktular.

DECO VE ROBERTO CARLOS TRANSFER İÇİN DEVREYE GİRDİ

Transferde oldukça istekli olan Barcelona ilk hamleyi sportif direktör Deco'yu İstanbul'a göndererek gerçekleştirdi. Barça’ya giden İlkay Gündoğan’ın etkisi Arda’yı ikna konusunda ciddi adımlar oldu. Öte yandan Barcelona’nın Arda’nın 1 yıl daha Fenerbahçe’de oynamasına sıcak bakması da öne çıktı.

Real Madrid’de eski Fenerbahçeli Roberto Carlos çalışmaları yürüttü. Real Madrid’in teklifinde ise hem Vinicius Junior projesi hem de Mesut Özil etkisi vurgulandı.

Haberin Devamı

Ve Arda Güler kararını verdi İşte sözleşmesindeki özel madde

AVRUPA'DA MANŞETLERDE

Arda Güler'in transferi Avrupa basınında da bir numaralı gündem konusu haline geldi. İtalya’da La Gazzetta Dello Sport okuyucularına da Arda için ‘Barça mı, Real Madrid mi’ sorusunu sordu.

Avrupa transfer piyasasında adı en çok geçen oyuncu olan 18 yaşındaki yıldız, geçtiğimiz günlerde ise İspanya’nın ünlü gazetesi AS’ın hem kapağına hem de Real Madrid sayfasına manşet oldu.

Kapakta ‘Güler çılgınlığı’ başlığını kullanan AS, iç sayfada ise ‘Güler için Türk tutkusu’ ifadelerini kullandı.

VE ARDA KARARINI VERDİ

İspanyol basını Sport manşetine Arda'yı taşırken "Arda Güler, Barça'yı istiyor." başlığı ile haberi okurlarına taşıdı. Haberin detaylarına göre ise Katalan kulübü, Türk oyuncunun transferi için son onayı kısa süre içinde almayı bekliyor.

Ve Arda Güler kararını verdi İşte sözleşmesindeki özel madde

SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE

Real Madrid yerine Barcelona'yı tercih eden Arda Güler'in sözleşmesinde ise özel bir madde yer alacak. Buna göre genç yetenek, Fenerbahçe'de 1 yıl daha kalacak ama Barcelona'nın ocak ayında Arda'yı kadrosuna katmak için sözleşmede bir madde bulunacak.

ÇILGIN SERBEST KALMA BEDELİ: 1 MİLYAR EURO

Sport'un geçtiğimiz gün verdiği haberde ise Barcelona'nın bonservis için 23 milyon euroyu gözden çıkardığı ayrıca serbest kalma bedelinin de 1 milyar euro olacağını iddia edildi. Ayrıca genç oyuncunun bonservisinde 23 milyon euronun yanı sıra 10 milyon euro bonusların da olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı