Tenis Ve Sharapova geri döndü

Ve Sharapova geri döndü

16.12.2016 - 17:19 | Son Güncellenme:

Doping cezası nedeniyle 1 yıldır kortlardan uzak kalan Maria Sharapova ilk tekler maçına çıktı, olimpiyat şampiyonuna yenildi.

Ve Sharapova geri döndü

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Maria Sharapova 1 yıllık aranın ardından ilk kez kortlara döndü. Porto Riko'da Rio olimpiyat şampiyonu tenisçi Monica Puig ile karşılaştı. Karşılaşmayı Puig kazandı.

Kortlara geri dönmesi iple çekilen Maria Sharapova sonunda beklenen dönüşü gerçekleştirdi. son olarak Avustralya Açık çeyrek finalinde Serena Williams ile karşılaşan Rus raket, doping nedeniyle o dönemden bu yana kortlardan uzak kalmıştı.

ITF tarafından iki yıl men cezası verilen yıldız sporcunun bi cezası CAS tarafından 15 aya düşürülmüştü. Yaklaşık bir yıllık aranın ardından Sharapova, bugün teklerdeki ilk maçına çıktı. Rio olimpiyatlarının teklerde altın madalya kazanan ismi Porto Rikolu Monica Puig ile ülkesinde karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Puig'i o da durdurmadı

Rio'daki finalde Angelique Kerber'i mağlup ederek büyük bir sürprize imza atan 23 yaşındaki tenisçi, özel maçta Sharapova'ya da göz açtırmadı. Porto Rikolu raket 6-3, 1-6, 10-6'lık setlerle rakibini mağlup etti.

12 bin kişi izledi

Ülkenin başkenti San Juan'daki Jose Miguel Agrelot Kolezyum'daki mücadeleyi 12 bin 163 biletli tenissever takip etti.